Palatul Administrativ din Focşani, iluminat în roșu – culoarea simbol a luptei împotriva tuberculozei

0
246

24 martie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

Aproape 60 de clădiri emblematice din România (inclusiv Palatul Administrativ din Focşani – n.r.) vor fi iluminate, pe 24 martie, în roșu, culoarea simbol a luptei împotriva tuberculozei. Împreună cu autorități locale și județene şi instituţii din 28 de județe, Parteneriatul Stop TB România se alătură eforturilor mondiale de conștientizare a populației cu privire la tuberculoză, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei.

Sloganul campaniei de informare și conștientizare pe care o derulăm anul acesta este #RespirăSănătos.

#RespirăSănătos înseamnă prevenire, identificarea simptomelor relevante şi diagnosticare în cel mai scurt timp şi tratament corect, continuu şi de calitate, până la vindecare. Înseamnă servicii de suport în comunitate şi susţinere financiară prin alocaţie de hrană pe toată perioada tratamentului pentru pacienţii cu tuberculoză.

#RespirăSănătos înseamnă şi aşezarea pacientului în centrul sistemului de sănătate şi tratarea acestuia ca un întreg, nu ca o singură afecţiune. De aceea, anul acesta dorim să readucem în spaţiul public discuţia despre tuberculoză şi tulburări mintale, afecţiuni stigmatizante care, de cele mai multe ori, se întâlnesc şi se potenţează. (…)

Campania dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei face parte din activitățile Proiectului “Implicare civică pentru o sănătate mai bună a comunităţii” derulat de Fundația Romanian Angel Appeal – Apelul Îngerului Român în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a crește implicarea civică și capacitatea de participare la luarea deciziilor a persoanelor afectate sau la risc de TBC și/sau HIV prin intermediul Parteneriatului STOP TB România, astfel încât politicile publice propuse și implementate la nivel central și local în comunități să țină cont de vocea acestor cetățeni, urmând principiul „Nimic pentru noi fără noi”. (…)

Pentru mai multe informații despre tuberculoză, puteți descărca online gratuit aplicația OneImpact România, disponibilă în Google Play Store și în Apple App Store, dezvoltată de Fundația Romanian Angel Appeal prin Fondul Global de Luptă Împotriva HIV, Tuberculozei și Malariei. (…) Parteneriatul StopTB România (https://stop-tb.ro/) este format din organizaţii neguvernamentale şi organizaţii studenţeşti care promovează drepturile omului şi drepturile persoanelor la risc sau afectate de tuberculoză şi/sau HIV/SIDA în România, care desfăşoară intervenţii, proiecte sau programe în domeniul prevenirii şi controlului celor două infecţii şi îmbunătăţesc viaţa persoanelor afectate de acestea.

Comunicat de presă

N.R. În Vrancea, Secția Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Sf Pantelimon Focșani este singurul loc din județ care internează și tratează bolnavii de tuberculoză. În anul 2022 au fost internați și au urmat tratament 166 pacienți. Toți pacienții diagnosticați cu tuberculoză pot sta internați pe toată perioada tratamentului, care variază între 6-8 luni. În prezent, în Secția Pneumologie, sunt internați 22 de pacienți, iar 52 de pacienți primesc tratament de specialitate în regim ambulator. (Sursa: Facebook/Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here