Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Copiii de la Grădiniţa 1 din Focșani au fost ȋmpărtășiţi de preot

Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Focșani au fost împărtășiți, ca urmare a proiectului de parteneriat încheiat încă de anul trecut ȋntre instituţia de ȋnvăţământ condusă de directoarea Luminiţa Buric și preotul Cristinel Muscalu de la Parohia Tâmboești. Proiectul „Micul creștin” este implementat de educatoarele Mariana Grosu și Roxana Muscalu, din dorinţa de a insufla ȋn inimile prichindeilor, dragostea de a se apropia de Dumnezeu și de a se obișnui cu prezenţa preotului ȋn vieţile lor. Au beneficiat de proiect toţi copiii din grădiniţă care au primit acordul părinților. „Ne bucurăm că a venit părintele la noi. Parcă ne simţim și noi mai bine, și sperăm ca și pentru copii să fie un lucru bun” a spus educatoarea Grosu Mariana. „Mă bucur atât pentru copii, că au fost ȋmpărtășiţi, fiindcă așa e normal pentru noi creștinii ortodocși să fim aproape de Dumnezeu și de Sfintele Taine. Ce m-a bucurat mai mult a fost faptul că părinţii au primit cu bucurie demersul nostru, unii precizând că au avut emoţii că nu vor primi ȋmpărtășania, dar aici, ȋn mediul lor fiind, și văzându-i pe ceilalţi că se ȋmpărtășesc, au făcut și ei pasul ȋnainte fără teamă” a precizat educatoarea Roxana Muscalu.

„Este pentru a doua oară când vin să împărtășesc copiii de la această grădiniţă. Am mai fost și anul trecut, tot ȋn Postul Paștelui. Atunci am avut emoţii mai mari. Să ȋmpărtășești aproape 150 de copii, este ca un maraton. Te gândești ca nu cumva vreun copil să se sperie, sau să plângă și să transmită și celorlalţi și atunci toată munca e ȋn zadar. Dar am observat că printr-o bombonică și cu un zâmbet ȋi cucerești destul de ușor. Sunt niște ȋngerași. Mi-au umplut inima de bucurie. Ce m-a amuzat a fost reacţia unuia dintre ei atunci când m-a văzut pe hol în loc să zică „A venit Părintele”! a zis celorlalţi „A venit Doamne-Doamne!” bineînţeles asociindu-mă pe mine cu Cel căruia Îi slujesc”, a declarat preotul.

La solicitarea cadrelor didactice, preotul a săvârșit și slujba de binecuvântare a grădiniţei. „Mă bucur foarte mult că i-a ȋmpărtășit părintele pe cei mici și ȋi mulţumesc pentru că a dorit să ne facă și o slujbă de binecuvântare. Pentru gândul bun care l-am avut la Dumnezeu iată că am primit astăzi și o veste bună, proiectul de reabilitare a grădiniţei a primit finanţare și astfel ȋn aproximativ două luni ȋncep lucrările”, a spus Luminiţa Buric, directoarea grădiniţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?