ULTIMA ORĂ! FOTO! Dezbatere privind bugetarea participativă la nivelul județului Vrancea

0
2194

Astăzi a avut loc o dezbatere pe tema implicării cetățenilor la nivelul comunităților pentru a fi parte la luarea deciziilor în ceea ce privește bugetul și proiectele de dezvoltare din localitățile lor.
Întâlnirea a fost organizată de Asociația Roma Entrepreneurship Development Initiative (REDI), în cadrul proiectului „Bugetare participativă în județul Vrancea –premisă pentru promovarea dezvoltării la nivel local“, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea și finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Din partea Consiliului Județean Vrancea au participat la întâlnire consilierii județeni Claudiu Matei și Florin Vasilache, iar din partea autorităților locale primarii Maria Stroe din Suraia și Vasile Vatră din Gugești, reprezentanți ai primăriilor Focșani și Chiojdeni, precum și reprezentanți ai societății civile.

S-a discutat pe marginea documentului în lucru de politică publică locală în domeniul bugetării participative dezvoltat prin proiect, care are ca scop creșterea transparenței în administrație, responsabilizarea decidenților, creionarea unui buget realist în concordanță cu nevoile comunității și consolidarea relației între comunitatea locală și administrația publică din județul Vrancea.
Consiliul Județean Vrancea, prin alocarea fondurilor nerambursabile acordate conform Legii 350/2005 susține implicarea societății civile, atât a ONG-urilor, cât și a persoanelor fizice, să inițieze și să depună proiecte pentru dezvoltarea capacității tinerilor.
„În calitate de președinte al Consiliului Județean Vrancea voi susține și promova transparența decizională și implicarea tuturor vrâncenilor în proiectul nostru, al tuturor, de dezvoltare al județului Vrancea”, este mesajul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here