Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Amenajarea parcului Varlaam a început în Vinerea Verde

Copac cu copac, facem un parc!
Acesta este sloganul cu care am demarat vineri, 24 martie 2023, lucrările de amenajare a viitorului Parc Varlaam, în cadrul campaniei ”Verde pentru Focşani!”, susținuți de colegii din cadrul Serviciului Spații Verzi din cadrul DDSP Focșani.
Pe o vreme superbă, alături de domnul profesor Teodor Mihai, cetățean de onoare al Municipiului Focșani, dar și de consilierii locali Lauriana Ailincuței, Viorica Pristavu, Daniel Ungureanu, Emanuel Gongu și Radu Nițu am dat un exemplu de ceea ce trebuie să însemne Vinerea Verde pentru fiecare dintre noi.
Demersului nostru i s-au alăturat colegi din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, profesorul Viorel Ciubotaru, președintele Secției Handbal din cadrul CSM 2007 Focșani dar și mai mulți focșăneni, dornici să dea o mână de ajutor pentru viitorul parc de aici.
În cadrul acțiunii de astăzi au fost plantați trei Photinia, zece Cupressus, zece Prunus serrulate (cireș japonez), cinci Cercis siliquastrum, cinci Prunus lusitanica anguatifolia, doi copaci Albitia (arborele de mătase) și doi platani.
Săptămâna viitoare vom continua lucrările în zonă prin trasarea unor alei pietonale și realizarea unui iluminat public perimetral.
Vom însămânța gazon imediat ce vor fi finalizate toate tratamentele necesare solului dar și restul lucrărilor pe care le vom desfășura în zonă.
Cu bucuria lucrului bine făcut, am mulțumit tuturor celor prezenți și țin să îndemn în continuare toți focșănenii să se alăture inițiativei Primăriei Municipiului Focșani și să sărbătorească Vinerea Verde într-un mod activ, astfel încât, într-un viitor cât mai apropiat să ne putem bucura împreună de un ”Oraș al Unirii” mai curat și mai verde!

Sursa: Facebook Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?