Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Finanțări nerambursabile în valoare de 2 milioane de lei, oferite ONG-urilor de CJ Vrancea

Consiliul Județean anunță ONG-urile și persoanele fizice din Vrancea că mai au la dispoziție câteva zile pentru a depune proiecte pentru a fi finanțate de administrația județeană, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Mai exact, termenul limită este data de 24 martie 2023.

În acest an, bugetul alocat este de 2.000.000 lei, pentru proiecte din domeniile: educație și tineret; cultură; activități sportive; sănătate și mediu. „Este cel mai mare buget pe care Consiliul Județean Vrancea îl alocă activităților dedicate tinerilor din județul Vrancea. Ca o noutate, pot accesa fonduri nerambursabile inclusiv persoane fizice, nu doar ONG-urile. O altă veste bună este aceea că am eliminat plafonul maxim alocat unui proiect, în așa fel încât să putem finanța proiectele mari și de anvergură gândite de ONG-urile și persoanele fizice din județul Vrancea”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Documentaţia de solicitare a finanţării, redactată în limba română, se va depune în două exemplare (original şi copie) la Registratura Consiliului Judeţean Vrancea, din Str. Dimitrie Cantemir nr.1, Focşani sau se poate transmite prin poştă, cu confirmare de primire, cu menţiunea „În atenţia Secretariatului comisiei de evaluare şi selecţionare a finanţărilor nerambursabile conform Legii 350/2005” și domeniul în care se încadrează proiectul: a) educație și tineret; b) cultură; c) activități sportive; d) sănătate și mediu. Selecția și evaluarea proiectelor, în vederea obținerii finanțării nerambursabile, se va face de către comisiile de evaluare și contestații, în perioada 27 martie – 14 aprilie 2023.

Anunțul complet de participare și regulamentul privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri ale bugetului județului Vrancea pentru persoanele fizice sau juridice fără scop patrimonial sunt disponibile pe site-ul www.cjvrancea.ro, la secțiunea Informații publice – Finanțări pe Legea 350/2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?