Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Profesor din Vrancea, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a agresat sexual o elevă de gimnaziu

Un fost profesor la un liceu tehnologic din județ a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare și a primit o serie de interdicții, după ce a fost găsit vinovat de agresiune sexuală. Astfel, potrivit sentinței, bărbatului i-a fost interzis să mai profeseze, dar și să ia legătura cu partea vătămată câțiva ani. Victima cadrului didactic a fost o elevă de gimnaziu, pe care inculpatul ar fi mângâiat-o pe sâni chiar în timpul orei. Totul s-ar fi întâmplat în momentul în care partea vătămată susținea un test, împreună cu colegii săi de clasă, în rechizitoriu reținându-se că profesorul a stat lângă elevă, a atins-o pe gât și pe umeri, și-a coborât mâna sub bluză, către sânii acesteia, pipăind-o și șoptindu-i la ureche în repetate rânduri cuvinte cu conotație sexuală.

Aceasta a și fost sesizarea pe care tatăl fetei a făcut-o la 112, ulterior adolescenta povestind că, înainte de episodul din clasă, profesorul o așteptase pe scări și îi spusese că la test poate completa răspunsurile cu creionul, pentru ca el să le poată modifica pentru a fi corecte. După susținerea testului și tot ceea ce se întâmplase în clasă, profesorul chiar i-ar fi promis elevei sale că îi va oferi cadou un laptop. După ce totul s-a aflat, profesorul și-ar fi cerut scuze pentru cele întâmplate, dacă a greșit cu ceva, și le-a spus că a demisionat. „(…) condamnă pe inculpatul (…) la o pedeapsă de 3 ani închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, (…) suspendă sub supraveghere executarea pedepsei aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. (…) pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile, în cadrul Primăriei oraşului Panciu, județul Vrancea sau în cadrul Primăriei comunei Străoane, județul Vrancea.

(…) aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii următoarelor drepturi: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; g) dreptul de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea didactică de care s-a folosit pentru săvârşirea infracțiunii; n) dreptul de a comunica cu victima sau cu membri familiei acesteia, ori de a se apropia de acestea, pe durata unui termen de 4 ani, care începe să curgă după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate. (…) dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat (…). Ia act ca persoana vatamata nu s-a constituit parte civilă în cauză. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care 400 lei în cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?