Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! Controale în domeniul exploatării agregatelor minerale, pe linia combaterii furturilor din locuință, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale

Acţiune pentru prevenirea și combaterea fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale
În perioada 16–17.03.2023, polițiștii Serviciului de Ordine Publică și cei din cadrul Poliției Municipiului Focșani, Secției 1 Poliție Rurală Golești și ai Secției 6 Poliție Rurală Nănești, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Vrancea, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul exploatării agregatelor minerale. Acțiunea a avut drept scop prevenirea, descoperirea și investigarea ilegalităților în domeniul exploatării agregatelor minerale, pentru diminuarea impactului negativ asupra mediului înconjurător și asupra bugetului de stat. Astfel, în cele 6 filtre organizate, polițiștii au legitimat 148 de persoane și au controlat 144 de vehicule, din care 41 de transport agregate minerale.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, au reținut 7 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Reținut pentru furt calificat
Vineri, 17 martie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au acționat pe linia prevenirii și combaterii furturilor din locuință. În cadrul acțiunii polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Focșani, în Odobești și Nistorești. Astfel, a fost identificat un bărbat, de 34 ani, din orașul Odobești, bănuit că, în perioada iunie 2022-martie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din mai multe dependințe situate în Odobești. În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au identificat mai multe bunuri aparținând persoanelor vătămate, prejudiciul recuperat fiind de aproximativ 15.000 lei. Față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Sâmbătă, 18 martie, acesta a fost prezentat instantei de judecată care a emis mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile.

Tot sâmbătă, 18 martie, în intervalul orar 18:00 – 22:30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Nănești au desfășurat o acțiune de tip ,,BLITZ” în comunele Măicănești, Tătăranu, Bălești și Ciorăști. Acțiunea a vizat prevenirea faptelor antisociale comise în zona barurilor, magazinelor de alimentație publică, creșterea gradului de disciplină rutieră, precum și verificarea modului de asigurare a unităților economice. În urma a 4 controale la unități economice, au fost legitimate 114 persoane și controlate 77 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 58 de contravenții, în valoare de peste 16.000 lei. De asemenea, 3 permise de conducere au fost reținute iar 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Sursa text și foto: Biroul de presă al IPJ Vrancea, 20 martie 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?