Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Primăria Popești extinde rețeaua de alimentare cu apă

Primăria Popești va extinde rețeaua de alimentare cu apă. În acest sens, a scos la licitație o lucrare estimată la 1,2 milioane de lei. „În cadrul acestui obiectiv de investiție se propune a se monta o rețea de alimentare cu apă, în completare a celei existente, în lungime totală de 4,724 ml pentru a asigura accesul la rețeaua de apă a tuturor locuitorilor comunei Popești. Străzile pe care se va amplasa rețeaua de alimentare cu apă se află în satele: Satul Popești: Strada Orhideelor 1, L = 310 ml; Strada Orhideelor 2, L = 52 ml; Total: 362 ml. Satul Terchești: Strada Luminișului, L = 625 ml; Strada Fagului, L = 448 ml; Strada Mihai Codreanu, L = 113 ml; Strada Bujorului, L = 109 ml; Strada Cotul din Vale, L = 2.201 ml; Strada Cotul din Vale 1, L = 651 ml; Strada Cotul din Vale 2, L = 215 ml; Total: 4.362 ml.

Prin acest proiect se dorește asigurarea cu alimentare cu apă a tuturor gospodăriilor din cadrul comunei Popești și se va respecta proiectul tehnic și solicitările din avizele obținute”, se arată în descrierea pe scurt a investiției. Pe traseul rețelei de alimentare cu apă, vor mai fi montate 18 cămine de vizitare, 28 hidranți supraterani, de intervenție la incendiu, 5 regulatoare de presiune. De asemenea, se vor realiza 24 traversări, în foraj orizontal dirijat. Operatorul acestui sistem de alimentare cu apă va fi SC CUP SA Focșani, Operator Regional al sistemelor de apă și canalizare din județul Vrancea și se vor respecta solicitările din avizul emis de aceștia.

De reținut că și Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul de investiții Vranceaqua care vizează și introducerea unui sistem de alimentare cu apă în comuna Popești. Astfel, Consiliul Județean Vrancea și CUP SA Focșani au în derulare contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctele de lucru Popești și Tîmboești. Contractul face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are o valoare de 124.679.043,71 lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L – Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție. La Popești vor fi realizate extinderi la rețele de distribuție de 7.288 metri și la rețelele de canalizare de 8.091 metri. Valoarea lucrărilor executate în această localitate este de 17.994.898,06 lei.

Sursa foto: Nithin PA – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?