Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO! Prefectul Halici vrea un front comun în lupta contra drogurilor; vârsta de consum a scăzut până la 13-14 ani

Prefectul Nicușor Halici a făcut un apel către toată comunitatea județului Vrancea pentru a se implica și a sesiza instituțiile statului despre cazurile de consum de droguri. În cadrul unei conferințe de presă organizate la Instituția Prefectului, a fost anunțată aprobarea unui plan de măsuri la nivel județean prin care mai multe instituții publice vor derula acțiuni pentru combaterea și prevenirea consumului de substanțe psihoactive, a drogurilor.

Prefectul Nicușor Halici a arătat că a fost aprobată implementarea acestui plan de măsuri prin care autoritățile se vor implica pentru a preveni consumul de droguri în special în rândul tinerilor de la școli și licee. Reprezentantul Guvernului a atras atenția că în ultimele rapoarte naționale se constată o creștere de 1,4 ori a consumului de droguri în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 de ani. Îngrijorător este că tinerii de 15-16 ani au recunoscut că au consumat droguri înainte de această vârstă; practic din perioada gimnaziului.

Cu toții ne dorim cel mai bun viitor pentru copiii noștri și trebuie să facem orice ne stă în putință pentru a-i sprijini și a le fi alături. Astăzi, însă, pentru cei mici, pericolul drogurilor e la fel de mare ca tentația. În școală. Pe stradă. La concert. În club… ! Fapt pentru care fac un apel către toată comunitatea județeană vrânceană, să ne implicăm și să sesizăm instituțiile statului de toate pericolele identificate! Haideți să facem un front comun pentru a ne feri copiii de a pica în ghearele unor semeni de-ai noștri, fără scrupule, fără niciun reper moral, care au drept scop doar câștiguri financiare, chiar dacă acest scop are ca efect distrugerea viselor, viitorului sau uciderea copiilor noștri. Haideți să-i ascultăm pe copii! Haideți să-i înțelegem! Trebuie să înțelegem că e responsabilitatea noastră să-i protejăm de pericole, pericole care sunt la fel de mari ca atunci când încep să meargă, să se joace cu chibriturile etc. De noi depind alegerile lor de astăzi și viitorul pe care îl vor avea!”, a arătat prefectul Nicușor Halici.

Acțiunile vor fi coordonate de Inspectoratul Județean de Poliție. Șeful IPJ, comisarul șef Remus Nica a anunțat că în baza acestui plan de măsuri vor fi suplimentate efectivele și vor fi derulate și alte genuri de acțiuni care vor avea ca obiectiv prevenirea consumului de droguri, diminuarea accesului la droguri a copiilor. În acest context, șeful IPJ a precizat la Serviciul de Medicină Legală este operațional un aparat care determină substanțele psihoactive din sânge, ceea ce permite prelucrarea rapidă a probelor care până acum erau transmise la Iași. În acțiunile care vor fi derulate în baza acestui plan de măsuri sunt implicate instituții precum Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul Școlar Județean, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor, Direcția de Sănătate Publică, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consilere Antidrog Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?