Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

GALERIE FOTO: ISU Vrancea: Exercițiu de conducere a instituțiilor cu atribuții în domeniu pentru gestionarea situațiilor de urgență

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea continuă seria exerciţiilor, în vederea verificării concepției de acțiune, a modului de organizare a cooperării între instituțiile participante și a modului de aplicare a planurilor comune de acţiune pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă. Ieri a fost desfășurat un exercițiu de conducere, fără acțiune în teren, cu tema „Activitatea CJSU și a instituțiilor cu atribuții în domeniu pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de căderi masive de zăpadă, furtuni și viscol pe raza U.A.T. Măicănești”.

Conform scenariului, în perioada 16.03.2023 ora 09.00 – 18.03.2023 ora 09.00, Autoritatea Națională de Meteorologie a emis avertizări meteorologice de cod portocaliu manifestate la nivelul județului Vrancea prin ninsori abundente, furtuni și viscol, cea mai afectată fiind zona de S a județului. Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase produse, unele căi de comunicație rutieră din sudul județului Vrancea au devenit impracticabile, în special în zonele deschise au fost afectate rețelele de electricitate și de telecomunicații și s-au înregistrat pagube în gospodării. De asemenea s-a înregistrat și un accident rutier cu victime multiple în comuna Măicănești.

Pe cale de consecință, au fost generate situaţii de urgenţă care au impus punerea în aplicare a Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Vrancea, precum și intervenţia forţelor specializate pentru deblocarea căilor de acces, acordarea primului ajutor medical de urgenţă, salvarea persoanelor aflate în medii ostile vieţii, restabilirea ordinii și siguranței publice, remedierea avariilor la rețelele de utilități publice. Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de prezența reprezentanților instituțiilor implicate în gestionarea tipului de risc simulat, respectiv: Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, UPU – SMURD Focșani, Serviciul de Ambulanță Județean, Secția Drumuri Naționale Focșani, SDEE Muntenia Nord Focșani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Măicănești. Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unor astfel de situaţii, concluzia fiind că toate forţele participante pot gestiona corect şi coerent aceste situaţii de urgență.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?