Campanie de împădurire pe 553 hectare de fond forestier din Vrancea

0
430

Direcția Silvică Vrancea va realiza lucrări de împăduriri în această primăvară pe o suprafață de 553 hectare de fond forestier. Pe cea mai mare parte din suprafață, 330 hectare vor fi lucrări de regenerare naturală, iar pe 223 hectare vor fi lucrări de regenerare artificială. Este una dintre cele mai mari suprafețe de regenerări artificiale realizate în acest an la nivelul Romsilva. Cele mai multe plantări vor fi în Lunca Siretului, unde vor fi lucrări pe o suprafață de 191 hectare care vor fi împădurite. Această suprafață de teren este inclusă într-un proiect cu finanțare europeană pe care îl derulează Direcția Silvică Vrancea.

Celelalte suprafețe cu regenerări artificiale sunt înregistrare la nivelul ocoalelor silvice din județ. „Lucrările de împădurire sunt în plină desfășurare. Noi am început să pregătim terenurile pentru a realiza lucrările de împădurire imediat cum au permis condițiile meteo și solul nu a mai fost înghețat”, ne-a spus directorul DS Vrancea, Lucian Zamfir. La nivel național, Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară. Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri.

Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare. Potrivit unui comunicat de presă al Romsilva, campania de împăduriri de primăvară se suprapune, parțial, cu Luna Plantării Arborilor, marcată anual între 15 martie și 15 aprilie, conform Codului Silvic, prin numeroase acțiuni de împădurire, acțiuni de popularizare și educație forestieră.

Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.

Sursa foto: Facebook/Regia Nationala a Padurilor – Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here