Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Gimnastică – Focșăneanca Ana-Maria Bărbosu, cu echipa României, la un triunghiular la Palma de Mallorca

  • Va fi un concurs la care vor mai participa echipele Spaniei și Suediei

  • Lotul României a fost alcătuit în urma unui concurs de evaluare care a avut loc la Deva

  • Focșăneanca Daniela Trandafir, arbitră internațională, va arbitra din partea României la Stuttgart, în Germania, la DTB Pokal Junior Team Challenge.

Acest an este bogat în evenimente de cel mai înalt nivel internațional în gimnastică. La senioare, vor fi Campionatele Europene din Antalia, în perioada 11-16 aprilie, iar în octombrie, la Antwerp, în Belgia, vor fi Campionatele Mondiale, ambele în pregătirea calificării la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Pentru alcătuirea lotului care va participa la Europene, Federația Română de Gimnastică a organizat la Deva un concurs pentru evaluarea nivelului de pregătire al celor mai reprezentative sportive din țară – de la Lotul Național ca și de la cluburi și care au vârsta eligibilă. În urma concursului au fost incluse în Lotul de senioare, așa cum este precizat într-o postare de pe pagina de facebook a FR Gimnastică, Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Antonia Duță. Antrenori: Camelia Voinea, Cristian Moldovan, Patrick Kiens, Corina Moroșan, Gina Groza Gogean și Ramona Micu. Sportivele vor participa ”la Palma de Mallorca, în perioada 14-19.03.2023 la concursul triunghiular pe echipe (Spania, Suedia, România), competiție ce reprezintă încă o etapă de verificare și de simulare a campionatelor europene”. La triunghiularul din Spania va participa și arbitra internațională Liliana Cosma.

Ana Maria Bărbosu se află în al doilea an de seniorat după ce în primul s-a clasat a 7-a la individual compus și a 4-a la sol la Campionatul European și a 20-a la individual compus, la Campionatul Mondial. În Lotul României a fost inclusă și o gimnastă de origine română, Lilia Cosman, venită de la Michigan, din SUA și care dorește să reprezinte țara noastră în competiții internaționale.

În perioada 15-19 martie, la Stuttgart, în Germania, componentele Lotului Național de junioare vor concura la DTB Pokal Junior Team Challenge, care face parte ”din programul de pregătire și selecție pentru participarea la Campionatele Mondiale de juniori din Antalya”. Delegația României este însoțită de arbitrele internaționale Elena Hrișcă și Daniela Trandafir, care este și antrenoare la CSS Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?