Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Soveja. Copacii rupți de furtună, scoși de angajații ISU

Zeci de arbori din zona Stațiunii Soveja, care au fost marcați în vederea extragerii, dar și cei care au căzut pe două imobile au fost în cele din urmă ridicați cu echipamente speciale de către angajați de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU). Procedurile au fost destul de dificile având în vedere că arborii căzuți au fost destul de mari. „Din păcate este a doua oară când vânturile puternice au dezrădăcinat arborii din zonă și, potrivit estimărilor, viteza vântului a depășit 90 km/h. Terenul pe care este construită fosta Stațiune Soveja aparține Consiliului Județean Vrancea, iar clădirile aparțin SIND România“, a precizat primarul Ionuț Filimon.

Vă reamintim că vântul puternic care s-a înregistrat în luna februarie pe teritoriul comunei Soveja a pus la pământ zeci de arbori și a produs pagube materiale în gospodăriile sovejenilor. Primarul Ionuț Filimon a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) pentru a analiza pagubele și a stabili soluții de remediere a în special a iluminatului electric care a fost complet oprit.

Din nefericire, asistăm la un fenomen care se amplifică de la an la an, din cauza fondului forestier îmbătrânit. Astăzi suntem martorii unor fenomene ale naturii greu de controlat având în vedere că în ultimii ani nu a fost gândit un proiect pentru plantarea unor perdelele forestiere în vederea atenuării acestui fenomen“, a spus primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?