Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Autoritățile din Slobozia Bradului, preocupate de viitorul profesional al localnicilor

Comuna Slobozia Bradului caută pe „piața” SEAP servicii de consiliere profesională (coaching), mai pe românește – servicii de informare, consiliere, orientare și mediere pe piața muncii, plătite cu bani europeni prin Programul Operațional Capital Uman – POCU. Este vorba despre suma de 354.162,9 lei, care este calculată a fi suficientă astfel încât să acopere serviciile de consiliere și orientare a 910 de persoane, adulți și tineri din comunitate, în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru reducerea numărului de persoane marginalizate”. Posibil să mai și rămână bani, dat fiind că este vorba despre o sumă estimată pentru tineri din categoria de vârsta 16 – 25 de ani și adulți, membri ai grupului țintă, care vor participa în proiect la sesiuni de informare, consiliere, orientare și mediere pe piața muncii.

Ar fi minim 4 ședințe de acest fel, se explică în caietul de sarcini, astfel încât participanții să primească „suportul necesar pentru alegerea unui curs de formare profesională și pentru alegerea viitoarei cariere sau în vederea găsirii unui loc de muncă adecvat nivelului de pregătire și tipului de studii pe care le urmează, în contextul ofertei de pe piața muncii”. Activitățile se vor desfășura pe parcursul a 6 luni, prima sesiune de instruire urmând a fi pusă la cale în maxim 2 săptămâni de la semnarea contractului, cu toate cele 910 de persoane, astfel încât membrii grupului țintă să fie orientați spre participarea la anumite cursuri care li se potrivesc cel mai mult în contextul ofertei de pe piața muncii. Tot în documentație se explică faptul că în urma ședințelor de consiliere și orientare profesională participanții își vor dezvolta abilitățile de autoevaluare realistă a propriilor cunoștințe, a celor de reglare emoțională și comportamentală în situații diverse legate de carieră, li se va oferi suport necesar pentru luarea deciziilor și realizarea unor planuri individualizate de carieră și așa mai departe.

Membrilor grupului țintă le lipsesc instrumentele necesare de a corela anumite capacități și caracteristici personale cu anumite tipuri de meserii. Aceștia au capacități limitate de prezentare și inter-relaționare în vederea obținerii unui post, dar și acces limitat la informații de pe piața muncii (în sensul că prea puține persoane din cadrul comunității se pot deplasa la sediul agențiilor județene de ocupare a forței de muncă în vederea participării la întregul proces organizat de acestea pentru găsirea unui loc de muncă). (…) persoanele vizate își vor însuși tehnici de căutare a unui loc de muncă, cum ar fi: întocmirea unui CV, a scrisorii de intenție, prezentarea la interviu etc. În urma sesiunilor de informare, consiliere, orientare și mediere pe piața muncii vor fi realizate evaluări diagnostic care vor corela aptitudinile, educația și potențialul individual cu oportunitățile de pe piața muncii, creându-se în acest mod mijloacele necesare pentru a facilita și stimula procesul de căutare și obținere a unui loc de muncă”, se mai arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?