Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Un șofer a refuzat să colaboreze cu poliția, a agresat un polițist, iar în timpul anchetei a încercat să fugă din sediul parchetului

Un bărbat originar din județul Galați este judecat pentru o serie de infracțiuni comise ca „șofer amator” la noi în județ, când a condus fără a avea acest drept, a încercat să fugă de polițiști, ba chiar a agresat un om al legii, dar și pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii prezenţei unor substanţe psihoactive. Totodată, bărbatul este acuzat și că, după ce a fost arestat, în timpul audierilor de la parchet, a încercat să fugă din sediul instituției. Gălățeanul, care a fost închis în penitenciar până în aprilie 2021, nu este judecat doar în Vrancea, ci și în județul său de origine, pentru furt, probleme penale având și în străinătate.

În aceeași lună în care au avut loc incidentele la noi în județ, instanța admitea o solicitare privind punerea în executare a unui mandat european de arestare emis în septembrie 2022 pe numele inculpatului, de Tribunalul Perugia, precum și predarea acestuia către autoritățile judiciare din Italia. Numai că, având în vedere problemele penale din țară, s-a dispus prin aceeași sentință și amânarea predării inculpatului până la soluţionarea definitivă a dosarelor.

În ceea ce privește dosarul din Vrancea, instanța a dat luna trecută o soluție pe cameră preliminară, dispunând începerea judecării cauzei, soluție contestată de inculpat însă. Acesta a susținut de altfel că acuzațiile nu au fundament real, încercând să demonteze probele din rechizitoriu pe baza propriilor susțineri. Astfel, bărbatul a susținut că avea permis atunci când urcase la volanul mașinii, în noiembrie 2022, când polițiștii au încercat să îl oprească pentru a-l legitima în afara localităţii Lespezi din Homocea. Numai că avea permisul suspendat, motiv pentru care probabil nici nu a oprit la semnalele de oprire efectuate de agentul de poliţie, iar de aici acesta din urmă a plecat în urmărirea autoturismului. Polițistul a și reușit până la urmă să îl ajungă, dat fiind că inculpatul pierduse controlul asupra volanului la un moment dat și rămăsese suspendat cu mașina, însă când agentul l-a somat verbal să oprească motorul şi să coboare, totul a escaladat. Astfel, în rechizitoriu se arată că polițistul a băgat mâna prin geamul șoferului, care era întredeschis, pentru a opri motorul mașinii, moment în care bărbatul l-a lovit și, pentru a scăpa din nou, a pus în mişcare autoturismul către înapoi, ceea ce a dus la zgârierea mâinii stângi a agentului.

În timpul anchetei s-a stabilit și că, în timp ce inculpatul efectua manevra de mers înapoi, prin viraj la stânga, a acroşat cu partea din spate a autovehiculului său partea laterală dreapta a autospecialei de poliţie, provocând distrugerea mai multor părţi componente ale acesteia, după care a părăsit locul incidentului. Chiar dacă a scăpat pe moment, inculpatul a fost prins în scurt timp, încercându-se a se stabili dacă și consumase ceva, astfel că a fost condus la spital, însă aici a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Despre aceste acuzații, gălățeanul a susținut că sunt neadevărate, întrucât nu a lovit pe nimeni, ci doar a pornit mașina pentru a scăpa de polițistul care era violent. În același timp, bărbatul a acuzat că oamenii legii au avut un comportament abuziv și agresiv, iar tentativa de evadare din sediul parchetului i-a fost înscenată, pentru a-i îngreuna situaţia.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Tim Samuel-pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?