Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Săptămâna „Școala Altfel‟ la Școala „Anghel Saligny‟ din Focșani

În perioada 27 februarie – 3 martie, elevii clasei a II-a E de la Școala Gimnazială „Anghel Saligny‟ Focșani au desfășurat o serie de activități în cadrul săptămânii „Școala Altfel‟. Privind procesul de învățare ca pe o călătorie în care jocul este un element important, prof. înv. primar Mirela Marchidan a gândit o serie de teme distractive și educaționale pentru elevi. Copiii au învățat că trebuie să fie creativi, să respecte și să protejeze mediul înconjurător, să consume alimente sănătoase și să recunoască bancnotele Uniunii Europene (UE).

Prin intermediul temei „Micii creatori‟, elevilor li s-a insuflat „interesul și plăcerea pentru artă (culinară)‟, au fost învățați cum să realizeze un produs – desert sau brățară, „modelând din aluat diverse produse de morărit și panificație, brățări din mărgeluțe și fluturi‟.Cu pași mici pe urmele înaintașilor a plecat «Un călător învățăcel» în excursia organizată spre direcția Piatra Neamț și împrejurimi. Găsind istoria și bogăția locurilor căptușite de vechimea sutelor de ani și cu un strat pufos de zăpadă, excursia a lăsat în memoria copiilor o amintire de neuitat! Frumusețea meleagurilor a fost creionată parcă și mai mult de natură care a oferit o plapumă de nea și copaci cu promoroacă, tablou văzut la călatoria cu telegondola peste care se așterne liniștea adâncă din zona locurilor sfinte, străjuite parcă de vocea necontenită din povești a marelui povestitor Ion Creangă!‟, a notat prof. Mirela Marchidan.

În cadrul micului proiect „Sunt ecologist!‟, copiii au fost nevoiți să găsească „diverse utilități unor materiale reciclabile, transformându-le în obiecte folositoare‟. În „Ziua alimentelor sănătoase‟ s-a urmărit „formarea deprinderilor de alimentație sănătoase, formarea abilității de lucru și stabilirea regulilor pentru un stil de viață sănătos‟. Denumită general „Banii‟, ultima temă abordată de elevii clasei a II-a E în „Săptămâna Altfel‟ „a presupus o activitate de joc în care elevii au recunoscut bancnotele UE și au precizat importanța acestora. Temele au fost bine alese, ținând seama de faptul că trebuie să ne conectăm la realitatea din jurul nostru, astfel încât copiii să realizeze obiectivele cu interes și plăcere, iar ulterior să aplice din ce și-au însușit‟, a mai precizat prof. Mirela Marchidan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?