Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

GALERIE FOTO: Șah – „Școala altfel”, la Hanu Conachi

În perioada 27 februarie -3 martie 2023, în localitatea Hanu Conachi din comuna Fundeni, județul Galați, a avut loc concursul de șah rapid pentru elevi „Școala altfel” Hanu Conachi, organizatori fiind CSM Focșani 2007 și Școala Gimnazială „Sfinții Trei Ierarhi” din această localitate. La acest concurs au participat elevi de clasele I – VII din această școală, competiția desfășurându-se în sistem elvețian pe parcursul a 9 runde. Această activitate șahistă a demarat cu o fază competițională preliminară de selecție și inițiere în care au fost angrenați 76 de elevi dintre care au fost un număr de 44 băieți și 32 de fete. Acești participanți au fost selectați pe clase astfel: 7 elevi de clasa a I – a, 4 elevi de clasa a II – a, 12 elevi de clasa a III – a, 25 elevi de clasa a IV – a, 12 elevi de clasa a V – a, 8 elevi de clasa a VI – a și 8 elevi de clasa a VII – a. Din punctul de vedere al grupelor de vârstă luate în considerare în sportul de performanță copiii participanți au fost selectați astfel: 7 juniori pe grupa U08, 15 juniori pe grupa U10, 35 juniori pe grupa U12, 17 juniori de U14 și 2 juniori de U16.

Această activitatea competițională s-a încheiat în ziua de 3 martie când a avut loc faza finală ce a angrenat un număr total de 46 de concurenți selectați din rândul celor din faza preliminară. La încheierea concursului toți participanții au primit diplome personalizate cu poze individuale și poza grupului de competiție, în ordinea clasamentului final luându-se în considerare 3 intervale de punctaje realizate de către concurenți (min 3,5 puncte, 2,5 – 3 puncte și sub 2,5 puncte).

Toți copiii merită felicitări pentru modul în care s-au manifestat în această activitate șahistă de nivel valoric de începători, primii clasați fiind următorii: Cristian-Eduard Basuc elev în clasa a V – a cu 4,5 puncte; Gheorghita-Marian Popa elev în clasa a V – a cu 4,5 puncte; Laura-Maria Grigore elevă în clasa a V – a cu 4 puncte; Mihai Airimitoaie elev în clasa a V – a cu 4 puncte; Silvia-Maria Bute elevă în clasa a VI – a cu 4 puncte; Iulian-Constantin Gheorghe elev în clasa a V – a cu 4 puncte; George-Cosmin Zaharia elev în clasa a IV – a cu 3,5 puncte; Florin-Robert Bujor elev în clasa a IV – a cu 3,5 puncte; Răzvan-Marius Dumitru elev în clasa a IV – a cu 3,5 puncte; Ilie Stamboală elev în clasa a VII – a cu 3,5 puncte; Denis-Sebastian Călin elev în clasa a VII – a cu 3,5 puncte.

Referitor la acestă activitate sportivă pentru elevi, este de remarcat atât disponibilitatea cât și deschiderea copiilor către acest gen de activități, dar și implicarea din punct de vedere organizatoric a cadrelor didactice din școală care au coordonat această activitate: director prof. Vasile Bogdan Vasile, responsabil de activitate prof. Sandu Lupu, dar și a cadrelor didactice de la clasele respective.

Arbitrajul și condițiile tehnice organizatorice necesare bunei defășurări a competiției au fost asigurate de către CSM Focșani 2007 prin Mihai Strîmbu, Anton Soare, dar și de către talentatul junior cu aptitudini organizatorice, Andrei Dănuț Neagu.

Având în vedere reușita acestei acțiuni șahiste, organizatorii și-au propus ca în perspectivă să colaboreze și cu alte ocazii de acest gen, scopul stabilit fiind realizarea unor activități de aceeași anvergură sau chiar mai mare în cadrul Școlii Gimnaziale „Sfinții Trei Ierarhi” din Hanu Conachi, dar și prin implicarea și a altor unități școlare sau entități locale din imediata vecinătate, din județele Galați și Vrancea.

Mihai STRÎMBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?