Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: „La Francophonie partagée”, spectacol dedicat în avans – Zilei Francofoniei la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani

Proiectul La Francophonie partagée” a creat cadrul optim pentru exersarea limbii franceze în afara orelor de curs, mai exact în săptămâna Școala Altfel”. Pentru a celebra Ziua Francofoniei, Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu” și Ansamblul Folcloric Țara Vrancei” au inițiat un parteneriat având ca obiective dezvoltarea dorinței de cunoaștere a civilizației franceze, de a lucra în grup, dezvoltarea respectului pentru cultura franceză, pentru simțul artistic și pentru frumos. Prin acest proiect educativ s-a propus o aprofundare a valorilor francofoniei, un progres al competențelor de comunicare și exprimare artistică.

Fiind integrați, ca țară, în aria vorbitorilor de limbă franceză, proiectul Ziua Francofoniei a fost gândit să pună în evidență apartenența României la grupul țărilor francofone. La nivel național, Ziua Francofoniei este sărbătorită an de an printr-o serie de activități și manifestări cultural-artistice care promovează imaginea României, a diversității și a valorilor francofone și care au în vedere mai ales marcarea identității francofone a patriei. Elevii de la Colegiul Economic au sărbătorit această zi prin manifestări ce au pus în valoare atașamentul lor fața de limba și cultura franceză, la Sala Balada. În cadrul spectacolului dedicat artei francofone, ei au cântat, au dansat, au recitat onorând poezia și muzicalitatea limbii franceze, sub atenta coordonare a elevei Pantică Adina de la clasa a XI-a E și a profesoarei Pora Carmen Lăcrămioara. Emoția și sensibilitatea au vorbit în franceză, totul a fost culoare, veselie și entuziasm.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?