Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Portret de bibliotecar – Adriana-Elisabeta Bratie, Biblioteca Publică Năruja

Anul Bibliotecarului Vrâncean, LAUDATIO

Sosită de pe meleaguri transilvane aici, în Țara Vrancei, doamna Adriana-Elisabeta Bratie, vrednică mamă și preoteasă, dăruit om al cărții și al comunității, a slujit 33 de ani ca bibliotecar la Biblioteca Publică Năruja, pe care a transformat-o într-o instituție modernă, primitoare, activă, emblematică pentru comuna sa și pentru județul nostru.

Alături de soțul său, pr. Vasile Bratie, doamna Adriana Bratie este exemplul de necontestat al zicalei românești „omul sfințește locul”, întotdeauna situându-se în mijlocul evenimentelor frumoase și trainice care s-au petrecut în zona sa, an după an, deceniu după deceniu, așa încât, astăzi, dacă spui Năruja, numele său îți vine cu ușurință și firesc în minte.

În profesia noastră, de om al bibliotecii, care ține într-o mână cartea și în cealaltă destinul sensibil al unui cititor, doamna Adriana Bratie este un merituos exemplu – și așa a fost de la începutul carierei sale – de dăruire, implicare, de pedagogie creativă, de voință și energie, de pragmatism și inovare profesională.

Și aceasta nu doar pentru că așa trebuie, pentru că așa spun legile scrise și nescrise ale profesiei, ci pentru că așa a simțit totdeauna, pentru că așa s-a simțit a locului acestuia și pentru că este, în fond, un om foarte generos, dăruindu-și priceperea și dragostea de oameni la bibliotecă, la Căminul cultural – ca un adevărat promotor al tradițiilor și obiceiurilor nărujene și vrâncenești în general – acasă, la biserică, pe stradă, stând de vorbă cu înțelepții satului, în țară la concursuri și întâlniri profesionale și oriunde este ceva de înnoit, de muncit cu drag și pricepere, de arătat că se poate și de schimbat unde este de schimbat.

Așa este doamna Adriana Bratie, colega noastră: sensibilă, plină de energie, de inițiative, de disponibilitate sufletească, intelectuală, dar și fizică, totdeauna cu un zâmbet la îndemână, cu un sfat, cu o încurajare. Profesionistă și modestă și care, alături de alți colegi devotați profesiei noastre au pus umărul și au edificat, etapă cu etapă, Biblioteca publică din Vrancea!

OM și BIBLIOTECAR de vocație, doamna Adriana Bratie s-a retras din activitate după 33 de ani de muncă neîntreruptă, dedicată comunității sale, din care, 12 ani au fost dedicați și folclorului vrâncean.

BIBLIOTECAR și OM al CETĂȚII, doamna Adriana Bratie, merită cu prisosință, felicitările și recunoștința noastră, pentru exemplul pe care ni l-a dat tuturor în întreaga sa carieră!

Și, să nu uităm, că adevărata „Comoară a Vrancei”, așa cum ne-a arătat-o și colega noastră, sunt oamenii ei!

Odată cu buchetul nostru de flori, mare cât inima noastră, îi dorim doamnei Adriana Bratie, din partea bibliotecarilor vrânceni, multă sănătate, frumoase proiecte de viitor, iar cheia simbolică pe care ne-a arătat-o agățată discret de un buchețel de ghiocei să rămână simbolul perenității, al frumuseții și al trăiniciei pe care Cartea, Biblioteca și Bibliotecarul le au în viața noastră!

Manager, Oana-Raluca BOIAN

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?