Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Finalizarea proiectului ”Creșterea performanței energetice a imobilului – Cantină Școală – în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani și lucrări conexe realizării îmbunătățirii performanței energetice”

Comunicat de presă

Data 24 februarie 2023

Finalizarea proiectului ”Creșterea performanței energetice a imobilului – Cantină Școală – în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani și lucrări conexe realizării îmbunătățirii performanței energetice

Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea activităților proiectului Creșterea performanței energetice a imobilului – Cantină Școală – în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani și lucrări conexe realizării îmbunătățirii performanței energeticecod SMIS 117600, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1: ”Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri publice”.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice a clădirii cantinei Școală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, prin aplicarea unor măsuri de creștere a eficienței energetice în vederea reducerii consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței elevilor și personalului colegiului – beneficiari direcți ai investiției.

Rezultatele proiectului sunt:

1. Creșterea numărului clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie în Orașul Focșani prin sporirea eficienței energetice a cantinei Școală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, la finalul implementării proiectului.

2. Reducerea consumului anual specific de energie primara din surse neregenerabile (kWh/m2/an) pentru încălzirea spațiului cantinei Școală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” cu un procent de minim 79%, concomitent cu creșterea consumului de energie primară din surse regenerabile, conform documentației tehnice atașate Cererii de Finanțare.

3. Reducerea nivelului anual specific al gazelor cu efect de sera (echivalent tone/an CO2) cu un procent de minim 77 %, în urma investițiilor realizate prin proiectul de fata la clădirea cantina Scoală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”.

4. Reducerea consumului anual de energie primară (kWh/an) în clădirea cantină Școală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, prin implementarea măsurilor de creștere a eficienței energetice cu un procent de minim 66 %.

5. Reducerea consumului anual de energie finală în clădirea cantină Scoală, aflată în administrarea Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, prin realizarea investiției propuse în proiect cu un procent de minim 78%.

Valoarea totală a proiectului este de 1.606.896,34 lei, din care valoarea sumei nerambursabile din FEDR este de 1.092.739,67 lei.

Informații suplimentare se pot obține la: telefon 0237.225.859, e-mail: colegiul_cotea@yahoo.com

Coman Nicolaie – Manager de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?