GALERIE FOTO: Crucea Roșie Vrancea pregătește al doilea transport umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia; și tu poți ajuta

0
86

Prima Misiune Umanitară a filialei de Cruce Roșie Vrancea în zona cea mai afectată de producerea cutremurului, localizată în sudul Turciei, pe coasta Mediteraneană, la granița cu Siria, s-a încheiat! Transportul umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia a ajuns în orașele Gaziantep și Hatay, în taberele de sinistrați organizate de către Semiluna Roșie și AFAD (Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență). Intervenția a reprezentat și prima acțiune de evaluare a nevoilor sinistraților. Clădiri făcute praf, mașini avariate în totalitate și mii de vieți sfârșite sub dărâmături, distrugerile sunt uriașe!

Tabloul dezastrului ne motivează să revenim cu Apelul Umanitar pentru a strânge, în continuare donații, bani și/sau produse constând în: pături, lenjerii, prosoape, lenjerie intimă și produse de igienă pentru femei, șosete, produse de igienă, radiatoare/încălzitoare electrice, seturi oale, generatoare etc. Hrana este asigurată de către Semiluna Roșie din Turcia, ONG-uri locale și autorități. Criza umanitară cauzată de cutremurul din Turcia este una complexă și care necesită în acest moment un răspuns unic, orientat către nevoile fundamentale ale oamenilor: hrană, apă curată și adăpost sigur.

Crucea Roșie Vrancea pregătește următorul Transport Umanitar în perioada 8-10 martie 2023! Persoanele care doresc să contribuie pentru a ajuta populația grav afectată de cutremurul din Turcia sunt așteptate la sediul Filialei din Focșani str. Dimitrie Cantemir nr. 5 sau la telefon 0237 206 961 – de luni până vineri între orele 09:00 si 16:00.

Pentru donații financiare, Filiala Vrancea a deschis un cont în lei: RO28BTRLRONCRT00I1030407 – Banca Transilvania, cod SWIFT BTRL RO 22 și/sau numerar prin casierie, la sediul Filialei din Focșani, str. Dimitrie Cantemir nr. 5.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here