Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Crucea Roșie Vrancea pregătește al doilea transport umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia; și tu poți ajuta

Prima Misiune Umanitară a filialei de Cruce Roșie Vrancea în zona cea mai afectată de producerea cutremurului, localizată în sudul Turciei, pe coasta Mediteraneană, la granița cu Siria, s-a încheiat! Transportul umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia a ajuns în orașele Gaziantep și Hatay, în taberele de sinistrați organizate de către Semiluna Roșie și AFAD (Autoritatea de Gestionare a Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență). Intervenția a reprezentat și prima acțiune de evaluare a nevoilor sinistraților. Clădiri făcute praf, mașini avariate în totalitate și mii de vieți sfârșite sub dărâmături, distrugerile sunt uriașe!

Tabloul dezastrului ne motivează să revenim cu Apelul Umanitar pentru a strânge, în continuare donații, bani și/sau produse constând în: pături, lenjerii, prosoape, lenjerie intimă și produse de igienă pentru femei, șosete, produse de igienă, radiatoare/încălzitoare electrice, seturi oale, generatoare etc. Hrana este asigurată de către Semiluna Roșie din Turcia, ONG-uri locale și autorități. Criza umanitară cauzată de cutremurul din Turcia este una complexă și care necesită în acest moment un răspuns unic, orientat către nevoile fundamentale ale oamenilor: hrană, apă curată și adăpost sigur.

Crucea Roșie Vrancea pregătește următorul Transport Umanitar în perioada 8-10 martie 2023! Persoanele care doresc să contribuie pentru a ajuta populația grav afectată de cutremurul din Turcia sunt așteptate la sediul Filialei din Focșani str. Dimitrie Cantemir nr. 5 sau la telefon 0237 206 961 – de luni până vineri între orele 09:00 si 16:00.

Pentru donații financiare, Filiala Vrancea a deschis un cont în lei: RO28BTRLRONCRT00I1030407 – Banca Transilvania, cod SWIFT BTRL RO 22 și/sau numerar prin casierie, la sediul Filialei din Focșani, str. Dimitrie Cantemir nr. 5.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?