Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Galaţi: Combinatul siderurgic va reporni Furnalul nr. 5 la mijlocul lunii martie

Combinatul siderurgic din Galaţi va reporni Furnalul nr. 5 la mijlocul lunii martie, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei oţelului la nivel european, susţinute de îmbunătăţirea costurilor de producţie şi a preţurilor, au anunţat, miercuri, reprezentanţii companiei. Potrivit sursei citate, Furnalul nr. 5 a beneficiat de un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane lei, lansat în luna decembrie 2022, care a crescut siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică, asigurând companiei o poziţie solidă în momentul redresării pieţei.

Combinatul continuă să investească în proiecte care au rolul de a creşte profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producţiei de tablă şi ţevi şi extinderea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare. Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri de la Furnalul nr. 5 au inclus înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare; deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor; curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare; modernizarea macaralelor de la depozitul de fier al Oţelăriei.

De asemenea, îmbunătăţirea tehnologiei şi calităţii produselor include creşterea producţiei laminoarelor şi dezvoltarea portofoliului de produse din oţel de înaltă calitate; creşterea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare şi a capacităţii de producţie a ţevilor cu valoare adăugată. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?