Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

VIDEO! Primarul Misăilă consideră că este nevoie de o nouă grilă de salarizare în primărie, pentru eliminarea discriminărilor

O nouă ședință a Consiliului Local Focșani astăzi, pe a cărei ordine de zi au fost câteva proiecte de hotărâre „refuzate” până acum constant de majoritarii PNL și USR. Aceeași finalitate au avut de altfel și după această ședință extraordinară, în timp ce unul dintre acestea a fost în final retras de pe ordinea de zi de primarul Cristi Valentin Misăilă, respectiv cel privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul familiei ocupaționale „Administrație”, utilizate în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Foșani, cabinetul primarului și în cadrul serviciilor publice din subordinea Consiliului local al Municipiului Focșani, în anul 2023. Primarul a și explicat această decizie, în condițiile în care tot astăzi la ședința desfășurată la Consiliul Județean Vrancea a fost discutat un proiect similar, care a fost respins.

Astfel, edilul municipiului reședință de județ a punctat că este nevoie de o „rediscutare a grilei de salarizare”, pentru stimularea celor care muncesc. „Voiam să ne încadrăm în niște prevederi legale, dat fiind faptul că se așteaptă pronunțarea deciziei Curții Constituționale cu privire la plafonarea indemnizațiilor vicepreședinților și președinților de consilii județene și a primarilor și viceprimarilor. În urma dezbaterilor și, văzând că dumneavoastră clar vă veți opune, pentru a nu mai da prilejul la a face discriminări, retrag proiectul. Dumneavoastră mizați pe majoritățile pe care le aveați și făceați jocurile după cum vă convenea, să blocați orice proiect”, a spus primarul Cristi Misăilă, adresându-se consilierilor PNL&USR. Totodată, primarul a arătat că există deja o propunere de grilă de salarizare, care va fi dezbătută împreună cu sindicatele. „Eu aștept să avem o abordare unitară”, a atras atenția Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?