Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Elevii claselor a VIII-a, invitați să se înscrie la colegiile militare

,,816 locuri disponibile în cadrul Colegiilor naționale militare”

În atenția elevilor de clasa a VIII-a precum și a părinților / tutorilor acestora! Până în data de 24.03.2023 se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare. Înscrierea se face de către elev însoțit de către unul din părinți sau tutore legal la sediul Biroului informare-recrutare Vrancea, cu sediul situat în incinta Cercului Militar (Casa Armatei) din Focșani, strada Cezar Bolliac, nr. 5-7 și de asemenea pe platforma online, special destinată în acest sens, https://www.recrutaremapn.ro/elev.php .

Pentru a informa corect și oportun potențialii candidați, personalul recrutor din cadrul Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I” a desfășurat în perioada 30.01-03.02.2023 activități de promovare și informare directă a tuturor elevilor din clasele a VIII-a și a VII-a din cadrul școlilor gimnaziale din localitățile Dumbrăveni, Sihlea, Gologanu, Milcovul, Soveja, Câmpuri, Răcoasa, Străoane, Garoafa, Panciu, Țifești Jariștea, Câmpineanca, Odobești, Broșteni și Vârteșcoiu.

Criteriile specifice de recrutare a candidaţilor la admiterea în unităţile de învăţământ liceal militar sunt următoarele:

a) să aibă vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în anul desfăşurării concursului de admitere;

b) să fie absolvenţi ai învăţământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenţii clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenţi şi au fost înmatriculaţi într-o unitate de învăţământ, în învăţământul liceal sau profesional, nu mai pot participa la procesul de recrutare, selecţie şi admitere în clasa a IX-a la învăţământul liceal militar.

Dacă nu aveți posibilitatea să vă deplasați la sediul Biroul informare-recrutare Vrancea puteți contacta personalul recrutor la telefonul 0237.216.227 sau pe adresa de email recrutare.vrancea@gmail.com.

Credem cu tărie în Armata României, de aceea vă recomandăm să nu ezitați să aderați la valorile ce definesc instituția militară cum ar fi onoarea, demnitatea, loialitatea, curajul, tenacitatea, camaraderia și respectul.

Pentru a fi la curent cu campania de recrutare vă recomandăm să urmăriți în continuare pagina de Facebook a Centrului militar zonal Vrancea ,,Regele Carol I”, sau dacă aveți cunoscuți care ar dori să se alăture Armatei României sau se potrivesc acestui profil profesional, atunci …like & share.

Sursa text și foto: Facebook/Centrul Militar Zonal Vrancea ,,Regele Carol I”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?