Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Bărbat din Vârteșcoiu, obligat să îi plătească despăgubiri unei vecine pe care a lovit-o cu pumnul în cap

Un bărbat din Vârteșcoiu a fost găsit vinovat de lovire și a fost condamnat, luna trecută, fiind totodată obligat să achite despăgubiri părții vătămate – o vecină – în urma unui conflict din vara anului 2021. Din ce s-a reținut în rechizitoriu, între victimă și agresor era o stare conflictuală de ceva timp, iar la data incidentului, băut fiind, inculpatul și-a lovit pur și simplu vecina cu pumnul în cap, în apropiere de locuință. După ce a fost lovită, femeia a chemat ambulanța, fiind transportată la spital. Totodată, a fost sesizată și poliția, iar bărbatul a recunoscut încă de atunci că a lovit-o de două ori cu pumnul în cap pe vecina sa. Numai că, după audierea ca suspect, bărbatul și-a făcut din nou curaj și a mers în fața locuinței persoanei vătămate unde a provocat scandal, fiind sancționat contravențional. Ulterior, când vrânceanul a aflat că este inculpat în dosar, a urmat și o a doua sancționare contravențională, în mod similar. Aceasta pentru că bărbatul a mers din nou în fața locuinței persoanei vătămate, a provocat scandal, a aruncat cu pietre în gard și a lovit cu picioarele în acesta, fără a provoca stricăciuni.

În timpul anchetei, persoana vătămată s-a constituit parte civilă, instanța considerând că este îndreptățită să primească despăgubiri: „(…) stabileşte inculpatului (…) o pedeapsă de 1 an închisoare, pentru lovirea sau alte violențe, (…) dispune amânarea aplicării pedepsei şi, (…) stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, care curge de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) pe durata termenului de supraveghere inculpatul va executa obligaţia de a presta o muncă neremunerată pe o perioadă de 40 zile la una dintre următoarele entităţi din comunitate – Şcoala Gimnazială cu Clasele I-VIII Faraoanele sau Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Faraoanele (entitatea şi tipul de activitate va fi decis de către consilierul de probaţiune).

(…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 2.000 lei reprezentând daune morale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani şi obligă inculpatul la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 420 lei reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea şi obligă inculpatul la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 67,58 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care 350 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

Sursa foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?