Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Adjudean „dotat” cu brățară electronică după ce i-a smuls soției părul din cap și i-a spus să se arunce pe geam; femeia a fost adăpostită de fiul vitreg

Un bărbat din Adjud a fost evacuat din casă, a primit interdicție de a se apropia de soție și i-a fost montată o brățară electronică după ce și-a agresat consoarta. Agresiunile, s-a reținut în ordinul de protecție, au fost atât fizice cât și psihice, la unele dintre acestea fiind martor chiar fiul inculpatului, care chiar a adăpostit-o pe cea care îi este mamă vitregă. Prima agresiune s-a reținut a fi fost comisă în ianuarie, când soţul, aflat sub influența alcoolului, s-a întors acasă de la pescuit și i-a reproșat soției că doarme şi că este beată, a insultat-o spunându-i că este o femeie uşoară. Pentru că femeia l-a jignit la rândul său, bărbatul a apucat-o cu ambele mâini de păr şi a tras-o cu putere până când i-au rămas câteva fire în mâini, după care a lovit-o cu pumnii în cap.

Bărbatul nu s-a oprit însă aici, iar după toate violențele fizice, i-a luat soției ambele telefoane mobile şi a închis-o în bucătărie, spunându-i să se arunce pe geam, pentru a părea că s-a sinucis. O parte dintre cele întâmplate au fost sesizate și de fiul bărbatului, pe care acesta din urmă l-a chemat relatându-i că soția sa este băută şi vrea să se arunce de la etaj. Numai că ajuns acolo împreună cu concubina sa, tânărul a văzut un alt tablou, cu victima care era în stare de şoc în bucătărie, așa că acesta și-a luat mama vitregă la el, până a doua zi. Femeia s-a întors în domiciliul conjugal, unde după câteva zile a avut loc un nou schimb de replici jignitoare între soți, care au continuat inclusiv în prezența aceluiași fiu al agresorului, moment în care soția a decis să plece de acasă la un hotel. Lucrurile nu au fost însă chiar așa de simple, deoarece bărbatul a încuiat uşa de la intrare, și și-a ameninţat soția cu moartea dacă va încerca să plece de acasă.

De aici, victima a sunat la poliţie, iar echipajul sosit la fața locului a emis un ordin de protecţie provizoriu, confirmat de procuror. Ulterior, dosarul a fost trimis în instanță pentru instituirea unui ordin de protecție pe o perioadă mai lungă, din acte rezultând că inclusiv în vara anului 2022 victima beneficiase de o astfel de formă de protecție, pe o perioadă de două luni. În instanță, bărbatul a negat totul, susţinând că soția sa consumă frecvent băuturi alcoolice, că este depresivă şi din orice motiv sună la poliţie, dar şi că şi-a smuls singură părul din cap. Din actele medicale rezulta însă că femeia a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în certificatul medico-legal reținându-se că aceasta prezenta pe cap zone în care părul îi lipsea, iar pe gamba stângă o echimoză de culoare cafeniu-gălbuie de 6/4 cm.

Admite cererea pentru emiterea unui ordin de protecţie formulată de reclamantul Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud, în numele victimei (…), în contradictoriu cu agresorul (…). Dispune evacuarea pârâtului (…) din locuinţa comună din Mun. Adjud, jud. Vrancea. Obligă pârâtul (…) la păstrarea unei distanțe minime de 100 metri față de victima (…), faţă de reşedinţa acesteia şi faţă de locul de muncă al acesteia, (…). Interzice pârâtului orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima. Obligă agresorul (…) să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere. Durata măsurilor dispuse este de 6 luni de la data emiterii prezentului ordin de protecţie. Atrage atentia pârâtului asupra faptului că încălcarea măsurilor dispuse constituie infracțiune (…). Executorie”, se arată în hotărârea instanței.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: RODNAE Productions – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?