Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

Rufele se spală în familie. La Nănești, și cu… furca

Un conflict vechi între doi bărbați din Nănești, foști ginere și socru, a degenerat într-un incident care se putea transforma într-o tragedie. Cei doi bărbați au mai avut de-a lungul timpului discuții aprinse, însă în august 2020, unul dintre aceștia l-a înțepat pe celălalt cu o furcă din fier în zona brațului stâng, după care l-a lovit cu un obiect contondent în zona spatelui și a membrelor inferioare, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, între inculpat și partea vătămată sunt neînțelegeri din momentul în care acesta din urmă a divorțat de fiica agresorului, însă a rămas în aceeași curte. Mai mult, socrul a câștigat în instanță evacuarea din imobil a celui care i-a fost ginere, dar acesta nu doar că nu a plecat, însă și-a adus o parte din familie să locuiască împreună cu el. La data incidentului, totul a plecat de la faptul că inculpatul avea musafiri, iar în jurul orei 22.00, partea vătămată îl avertizase să înceteze cu petrecerea, în caz contrar amenințând că va chema poliția.

Ulterior, după ce musafirii au plecat la casele lor, partea vătămată a început să își înjure fostul socru, moment în care inculpatul a luat o furcă, a intrat în casa acestuia, l-a lovit şi înţepat cu furca. În timpul cercetărilor, inculpatul nu a recunoscut că l-ar fi înţepat pe fostul său ginere cu furca, însă probele au demonstrat altceva. De aici, a fost trimis în judecată, iar instanța l-a găsit vinovat de violare de domiciliu și lovire sau alte violențe, pedeapsa aplicată, zilele trecute, fiind de 1 an de închisoare cu suspendare. O altă dispoziție a instanței a fost aceea ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 zile fie la Primăria Nănești, fie la Biserica Nănești. Și, cum ginerele său a avut nevoie de îngrijiri medicale, instanța a dispus ca inculpatul să achite aproape 930 de lei către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani.

În motivarea instanței, așa cum apare pe rejust.ro, se arată că, în ciuda faptului că tot conflictul a plecat de la atitudinea părții vătămate, reacția inculpatului a fost una nejustificată: „(…) pe de o parte, instanţa va avea în vedere că infracţiunea este comisă pe fondul unei stări conflictuale preexistente, generate în special de comportamentul persoanei vătămate, fostul ginere al inculpatului, care a rămas în curtea sa după divorţ şi pe care nu l-a putut îndepărta prin mijloacele legale. Deşi instanţa nu i-a dat câştig de cauză, inculpatul se simte îndreptăţit să-l alunge pe fostul său ginere. Persoana vătămată este consumatoare de alcool şi provoacă numeroase incidente, fiind necesară deseori intervenţia poliţiei. Şi în seara comiterii faptelor deduse judecăţii, inculpatul a fost înjurat de către persoana vătămată şi a hotărât să-i aplice o corecţie. Leziunile produse sunt destul de severe însă, având în vedere că a fost folosită o furcă, rezultatul putea fi şi mai grav. Inculpatul, care era destul de agitat datorită injuriilor adresate de fostul ginere, a intrat peste acesta ţinând în mână o furcă. Nu avem niciun motiv să credem că inculpatul a urmărit să-i suprime viaţa persoanei vătămate, însă lucrurile puteau degenera, arma folosită având un potenţial vătămător ridicat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?