Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Daniel Nicolaș, la Adunarea generală a ACoR: Primarii din România reprezintă cea mai mare armată politică a țării!

Prim vicepreședintele Asociației Orașelor din România (AOR) Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești, a participat ieri la cea de-a 26-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR). Evenimentul se desfășoară în perioada 5 – 8 februarie 2023, la Sala Grand Ballroom a Hotelului Marriot, din București. Județul Vrancea este reprezentat la eveniment de mai mulți primari, conduși de președintele ACoR Vrancea, Fănică Popa, primarul comunei Bolotești.

La eveniment au mai participat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ion Sorin, secretar de stat la Ministerul Educației și deputatul Simona Bucura Oprescu, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților.

În discursul său, prim vicepreședintele AOR, Daniel Nicolaș, a arătat că pe parcursul timpului a luptat împreună cu cei din conducerea ACoR pentru adoptarea și modificarea Codului Administrativ, a legii finanțelor publice sau a legii salarizării, pentru drepturile administrațiilor publice locale. „Programele de finanțare a investițiilor din fonduri europene reprezintă cea mai mare șansă pe care o avem pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare, a infrastructurii sociale, culturale, educaționale sau de sănătate publică a localităților noastre. Vom milita și vom susține în continuare ideea de dezvoltare a orașelor ca «Poli de dezvoltare urbană», care să ofere în continuare servicii de calitate și pentru cetățenii comunelor învecinate, prin asigurarea accesului acestora la școlile, liceele, casele de cultură, la zonele de agrement și petrecere a timpului liber, la cinematografele ori teatrele din orașe, la serviciile de evidență informatizată a populației, la serviciile pentru situații de urgență sau la serviciile de transport public. Doar împreună, prin constituirea de asociații de dezvoltare intercomunitară sau prin aplicarea de proiecte în parteneriat sau complementare, vom reuși să aducem servicii și condiții de viață la standarde europene cetățenilor din localitățile noastre, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor asumate pe parcursul european al țării noastre“, a afirmat Daniel Nicolaș.

Acesta a susținut că Guvernul și Parlamentul României acordă o atenție deosebită acestei direcții lansând diferite modele și concepte de parteneriat, astfel că rolul administraților publice locale în absorbția fondurilor europene este unul definitoriu. Nicolaș este convins că în perioada următoare, factorii de decizie de la nivel central vor găsi cea mai bună soluție pentru recompensarea celor care lucrează suplimentar în acest domeniu. „Primarii din România reprezintă cea mai mare armata politică a țării, iar viitorul nostru european depinde în cea mai mare măsură de implicarea noastră în activitățile de atragere și implementare a fondurilor europene, de a folosi toate oportunitățile de dezvoltare a orașelor și comunelor din țară noastră. Stimați participanți și oaspeți ai conferinței, doresc să va adresez în final cele mai alese urări de succes și forță creativă în activitatea dumneavoastră“, a încheiat prim vicepreședintele Asociației Orașelor din România (AOR) Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?