Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Primarul Misăilă: Ambasadorul Vasile Soare nu a fost bun pentru consilierii locali PNL-USR din Focșani, dar face treabă bună pentru România!

Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă:

Excelența Sa Vasile Soare nu a fost bun pentru consilierii locali PNL-USR, dar face treabă bună pentru România! În luna iulie 2021, am propus acordarea titlului de cetățean de onoare ES Vasile Soare, fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Federația Rusă. Am făcut această propunere deoarece, timp de 10 ani, ES Vasile Soare (originar din Vrancea – n.r.) a reușit să publice o listă cu 21.000 de prizonieri români identificaţi, lagărele în care au murit aceştia şi locurile de înhumare în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial. Mai mult de atât, ES Vasile Soare a făcut toate demersurile ca pe întreg teritoriul Rusiei să se ridice monumente comemorative în cinstea ostașilor noștri și a reușit realizarea a două cimitire de onoare româneşti – la Rossoşka, Stalingrad şi la Apşeronsk, Kuban. Pentru toate aceste eforturi, specialiștii considerau că ES Vasile Soare ar fi meritat Steaua României, distincție pe care sunt convins că o va primi.

Ca Primar al Municipiului Focșani, am propus acordarea titlului de Cetățean de Onoare ES Vasile Soare, iar ziua în care consilierii PNL-USR AU RESPINS proiectul, pe motiv că acesta a fost diplomat în Est şi nu în Vest, va rămâne o pată neagră și o mare RUȘINE în istoria urbei noastre. Am adus în discuție acest subiect deoarece zilele acestea s-a încheiat vizita Președintelui României Klaus Iohannis în Azerbaidjan, țară în care ES Vasile Soare este Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar din octombrie 2021.

Vizita Președintelui Iohannis la Baku s-a finalizat cu un acord prin care România va primi, în perioada aprilie 2023-aprilie 2024, 1 miliard metri cubi de gaze din Azerbaidjan.

Este, fără doar și poate, un succes diplomatic, recunoscut de Președenția României, care spune că “anul 2022 a marcat o puternică dinamizare a contactelor, culminând cu vizita domnului Președinte Aliyev la București, cu ocazia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi, pe 17 decembrie 2022”. Și iată că în februarie 2023 are loc și prima vizita a Președintelui României la Baku.

Este doar un exemplu prin care vreau să atrag atenția cetățenilor Municipiului Focșani asupra faptului că în Consiliul Local Focșani, majoritatea toxică PNL-USR acționează cu rea credință și votează împotriva proiectelor inițiate de Primar nu pentru că ele nu sunt bune, ci doar pentru simplul motiv că ele sunt inițiate de Cristi Misăilă de la PSD. Mă bucură faptul că ES Vasile Soare face o treabă excelentă la Baku și că, deși nu și-a propus acest lucru, faptele sale reprezintă o adevărată pată pe obrazul celor care au pus, mai presus de memoria eroilor noștri căzuți în luptele de la Stalingrad, interesele meschine ale PNL-USR de a-l lovi cu orice preț pe Primarul Cristi Misăilă.

Personal, doresc să vă adresez sincere felicitări pentru munca depusă în slujba Statului Român, Excelența Voastră, domnule Ambasador Vasile Soare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?