Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Bărbat prins de două ori săvârșind „acte sexuale explicite”, în apropierea unui liceu din Focșani; el a fost condamnat la închisoare cu executare

Un vrâncean de 31 de ani a fost trimis pentru a doua oară la închisoare în doar 3 ani, ultima condamnare a acestuia fiind dispusă după ce a fost surprins în preajma unui liceu din Focșani pe când săvârșea acte sexuale explicite în public. Aceasta este formularea oficială din rechizitoriu, explicația pentru gestul de a se atinge singur în zona intimă, gest pe care de altfel vrânceanul l-a și recunoscut, în condițiile în care fusese prins în fapt nu o dată, ci de două ori. Poliția a fost alertată în ambele situații de agentul de securitate al unității de învățământ, iar ultima dată inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi plasat sub control judiciar.

La distanță de câteva luni, instanța a dispus condamnarea vrânceanului la închisoare cu executare, dat fiind că mai avea o sentință recentă și fusese pus în libertate în februarie 2021: „(…) condamnă pe inculpatul (…), cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar, la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri (fapta din 19.01.2022), săvârşită în stare de recidivă postexecutorie. (…) condamnă pe inculpatul (…), la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri (fapta din 07.06.2022), săvârşită în stare de recidivă postexecutorie. (…) constată că cele două infracţiuni (aşa cum au fost arătate mai sus) sunt concurente. (…) contopește pedepsele (…) aplicate inculpatului, în pedeapsa cea mai grea de 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 3 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare (…). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”.

De menționat că după ultima dată când a fost surprins atingându-se, inculpatul a fost internat la Psihiatrie, de unde a fost externat după 14 de ore, având diagnosticul episod psihotic în observație, parafilie și absența suportului familial. Însă expertiza medico-legală psihiatrică dispusă ulterior a relevat că acesta avea discernământ la momentul și în raport de faptele comise. De altfel, acesta a și explicat în fața poliției exact ceea ce făcuse, povestind inclusiv că a doua oară venise inițial în Focșani pentru a se plimba, după care a decis să meargă în apropierea liceului, deoarece deja știa locul. „Instanţa reţine că inculpatul s-a expus într-o zonă în care putea fi zărit (…), chiar în declaraţia acestuia fiind menţionat «declar faptul că nu mă pot abţine să fac aceste gesturi în public, iar faptul că mă expun îmi creează o plăcere sexuală mai intensă decât dacă aş săvârşi aceste acte sexuale explicite singur, în zone izolate, unde nu ar exista posibilitatea să fiu văzut de către cei din jur».

Mai reţine instanţa că din fişa de cazier judiciar a inculpatului rezultă că acesta a mai suferit numeroase condamnări în trecut, fiind liberat condiţionat de două ori, ultima dată la 16.02.2021, împrejurare care i-a atras şi reţinerea stării de recidivă postexecutorie. (…) instanţa reţine că este în vârstă de 31 de ani, are 8 clase, nu are o calificare profesională, este necăsătorit, nu are un loc de muncă stabil, iar potrivit Raportului de expertiză medico-legală psihiatrică, provine din familie dezorganizată, a fost beneficiar al (…) până la vârsta de 18 ani, este fumător, consumator de etanol şi are un istoric medical din punct de vedere psihiatric, fiind cunoscut cu anumite tulburări de personalitate. Instanţa apreciazǎ, prin raportare şi la criteriile anterior expuse, cǎ unica modalitate de individualizare a regimului de executare a pedepsei astfel aplicate, aptǎ a contribui la îndreptarea inculpatului şi la prevenirea reiterǎrii comportamentului infracţional, este aceea a executǎrii pedepsei în regim de detenţie, de altfel aceasta fiind şi unica modalitate legală de individualizare, având în vedere starea de recidivă a inculpatului”, se arată în motivarea sentinței de condamnare, așa cum apare pe rejust.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?