Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

UPDATE! Tronsoanele de drumuri naționale închise în țară; în Vrancea se circulă pe toate drumurile în condiții de iarnă

UPDATE ora 10.00! Se circulă fără restricții de tonaj pe DN2 între Buzău și limita județului Vrancea❗️

După acțiunile drumarilor s-a reușit redeschiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN2 între Buzău și limita județului Vrancea.

Precizăm că pe segmentul cu separator de sens se menține monitorizarea traficului pentru a acționa imediat ce situația o impune

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.”Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Consiliul Județean Vrancea a anunțat aseară (4 februarie, ora 22.00) că în județul Vrancea „se circulă pe toate drumurile în condiții de iarnă, la munte ningând abundent”.

,Pe DN 2 E 85 circulația se desfășoară dirijat, controlat, cu antemergător, între Râmnicu Sărat și limita cu județul Vrancea, dar și pe sectorul cuprins între localitățile buzoiene Mărăcineni și Oreavul, potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic. Alte trei tronsoane de drumuri naționale sunt închise în această dimineață în țară, conform aceluiași comunicat:

„Astăzi, 5 februarie, ora 6.30, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe următoarele tronsoane de drumuri:

– A1 Sibiu – Deva, tronsonul Boița – Cunța, județul Sibiu;

– DN 22 Râmnicu  Sărat, județul Buzău  – limita cu județul Brăila;

– DN 2B municipiul Buzău – limită județul Brăila.

Pe DN 2 Mărăcineni – Oreavul, județul Buzău și ieșire din municipiul Râmnicu Sărat – limită cu județul Vrancea, se circulă dirijat, controlat, cu antemergător. 

TRAFIC RESTRICȚIONAT (autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone);

– DN 22 limită județul Buzău – municipiul Brăila;

–  DN 2B limită județul Buzău – municipiul Brăila.

TRAFIC RESTRICȚIONAT (autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone):

– DN 2C Costești, județul Buzău – limită cu județul Ialomița.

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare pe raza județelor Alba, Bacău, Buzău, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu și Vrancea, iar în județul Brăila sunt sectoare de drumuri unde partea carosabilă este alunecoasă din cauza poleiului.

RECOMANDĂRI:

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!” (sursă text: politiaromana.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?