Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Spitalul județean plătește facturile la utilități cu bani de la Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea va aloca un milion de lei Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon“ din Focșani, pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Suma a fost prinsă în bugetul județului Vrancea pe anul 2023 cu această destinație. De altfel, în ședința de joi au fost făcute 3 amendamente, din care două vizau alocarea sumei de un milion de lei pentru plata facturilor la utilități iar un altul prevede alocarea de sume pentru achiziționarea de aparatură medicală, în valoare de 430 de mii de lei, tot pentru Spitalul județean.

În acest moment, Spitalul Județean se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește plata facturilor la utilități. Practic, Spitalul Județean este îngenunchiat de prețurile actuale la utilități și de aceea am propus acest amendament privind alocarea sumei de un milion de lei Spitalului Județean. Facturile vin în continuare și, garantat, suma nu va fi suficientă“, a precizat medicul Cristi Onia, inițiatorul unuia dintre amendamente.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a precizat că suma solicitată deja a fost prinsă în bugetul pe anul 2023 al UAT Vrancea.

Suplimentarea la care faceți dumneavoastră referire este deja prinsă în buget. Intenția noastră este de a sprijini activitatea spitalului nu numai din punctul de vedere al facturilor, care este evident că sunt în creștere, ci și prin dotarea spitalului cu aparatura necesară. Referitor la facturi, din ce știu eu, la momentul acesta Spitalul Județean are nevoie de 3 milioane de lei. Însă, trebuie ca și Ministerul Sănătății să se implice un pic mai mult și vom face demersuri în acest sens“, a afirmat președintele Cătălin Toma, aluzie la faptul că Spitalul Județean se află în subordinea Ministerului Sănătății, instituție care ar trebui să asigure și sumele necesare pentru funcționare.

De reținut că în 2022, Consiliul Județean Vrancea a alocat Spitalului Județean suma de 2 milioane de lei, tot pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale. Și atunci, președintele Consiliului Județean Vranacea, Cătălin Toma, a precizat că Ministerul Sănătății este instituția care ar trebui să aloce sumele necesare pentru plata facturilor la utilități. „Consider că Ministerul Sănătății este fix instituția care poate să aloce bani pentru plata facturilor pentru că, ce să vezi, la ei se află partea legislativă. Dar Consiliul Județean Vrancea va susține această instituție și nu va pune în pericol funcționalitatea Spitalului Județean“, a precizat atunci Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?