Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

AJOFM Vrancea organizează o multitudine de cursuri de formare profesională în acest an

Oferta de formare profesională pentru acest an cuprinde cursuri cu finanțare din bugetul asigurărilor de șomaj. Astfel, în cursul anului 2023, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea, va organiza următoarele programe de inițiere: Machior; Comunicare în limba engleză; Operator introducere, prelucrare și validare date; Stilist protezist unghii; Competențe cheie-comunicare în limba română; Referent resurse umane; Competențe anteprenoriale financiare și juridice; Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere; Maseur.

AJOFM Vrancea anunță și programe de calificare, după cum urmează: Agent de securitate – calificare nivelul 2; Ajutor bucătar – calificare nivel 1; Bucătar – calificare nivelul 3; Coafor – calificare nivel 3; Cofetar – calificare nivelul 2; Electrician constructor – calificare nivelul 3; Femeie de serviciu – calificare nivel 1; Frizer – calificare nivel 2; Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze – calificare nivelul 3; Îngrijitor spații verzi – calificare nivelul 1; Lucrător instalator în construcții – calificare nivelul 2; Lucrător în alimentaţie – calificare nivelul 2; Lucrător în comerţ – calificare nivelul 2; Lucrător finisor în construcții – calificare nivelul 2; Lucrător în structuri pentru construcții – calificare nivelul 2; Mașinist utilaje cale și terasamente – calificare nivelul 3; Mecanic auto – calificare nivelul 3 și Patiser – calificare nivelul 2.

De asemenea, vor fi organizate programe de perfecționare pentru: Contabil; Formator și Inspector în domeniul sănătății și securității în muncă.

Cei care doresc să participe la unul dintre cursurile de formare profesională care vor fi organizate de AJOFM Vrancea trebuie să știe că au nevoie de minimum 4 clase și, în unele situații, chiar de liceu. „Competențe cheie-comunicare în limba română se organizează pentru persoane care au absolvit învățământul primar (4 clase). Cursurile de nivel I se organizează pentru persoane care au absolvit învățământul gimnazial (8 clase). Cursurile de nivel II se organizează pentru persoane care au absolvit cel puțin învățământul gimnazial (8 clase). Cursurile de nivel III se organizează pentru persoane care au absolvit cel puțin învățământul gimnazial (8 clase). Cursurile de inițiere se organizează pentru persoane care au absolvit învățământul gimnazial (8 clase), în timp ce cursurile de perfecționare se organizează pentru persoane care au absolvit liceul‟, anunță AJOFM Vrancea prin intermediul unui comunicat de presă.

Care este durata cursurilor? Cursurile de nivel I durează 1,5 luni; cursurile de nivel II durează 3 luni; cursurile de nivel III durează 5 luni; cursurile de inițiere durează 1,5 luni iar cursurile de perfecționare durează 1,5 luni. De ce acte ai nevoie pentru înscrierea la cursuri? „Recomandare curs, act de identitate, certificat de naștere*; certificat de căsătorie*(pentru femei, dacă este cazul), diplomă sau adeverință de studii*, adeverință medicală, acte în original și copie xerox. Pentru relații suplimentare: str. B-dul Unirii nr.53 A, cam.7, Tel. 0237224677 / 0237224678 int.105‟, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?