Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

VIDEO și GALERIE FOTO: Am văzut „Taximetriști‟, un film în care sunt implicați și doi focșăneni. Iată cum a fost

Te duce, te duce, te duce și te-aduce‟… fredonez întruna piesa noului film „Taximetriști‟ pe care l-am văzut luni seara la Happy Cinema Focșani. Filmul este foarte mișto și aduce în atenția publicului viața reală a taximetriștilor cu bune și cu rele. De multe ori, atunci când trebuie să ajungem la școală, liceu, job, restaurant, acasă sau în alt loc în care avem treabă apelăm la … taximeștri. Ei bine, în filmul „Taximetriști‟ este vorba despre o noapte în București cu zeci de povești.

Înainte să vizionăm filmul, am stat de vorbă cu regizorul Bogdan Theodor Olteanu și actrițele Victoria Raileanu și Mădălina Stoica. „«Taximetriști» este și o piesă de teatru pe care am scris-o în 2017 împreună cu Adrian Nicolae și pe care am montat-o la un teatru din București în 2018. Scenografia o făcea tot Alexandra Panaite, care e focșăneancă. La un moment dat a apărut oportunitatea să o transform într-un film (n.r. piesa de teatru) și iată-ne aici, la Happy Cinema Focșani. Este un film în care joacă actori care jucau oricum și în piesa de teatru, adică Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistașu, Victoria Răileanu, Mădălina Stoica pe lângă care s-au mai adăugat câțiva actori, și anume: Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Monica Bîrlădeanu ș.a.m.d.. Este important să încurajăm industria de film, să încurajăm artiștii români, să încurajăm tehnicienii români… e important să avem o industrie sănătoasă‟, spune regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Frig la filmări‟, cald în sala de cinema

Cu mult bun simț, dornice să facă poze și să stea de vorbă cu cei care au venit la cinema… așa le-aș descrie pe actrițele Victoria Răileanu și Mădălina Stoica. Filmul cu taximetriști a fost filmat în toamna anului trecut în decursul a 16 nopți, în București. Cum a fost la filmări? „Foarte frig!‟, au răspuns în cor cele două actrițe care au venit la Happy Cinema Focșani. „A fost frig și obositor, însă am cam știut ce trebuie să facem pentru că jucăm amândouă (n.r. și Mădălina Stoica) în spectacol. (…) Mi se pare un film foarte onest. Îmi place foarte mult cum au tratat Bogdan și Adi Nicolae fiecare personaj în parte, faptul că nu reiese că unul este doar bun sau doar rău; toți sunt și buni și răi și asta mi se pare un punct de vedere foarte onest și curajos în același timp‟, este de părere Victoria Răileanu.

În filmul „Taximetriști‟ îl veți vedea și pe focșăneanul Cosmin Nedelcu, cunoscut în lumea stand-up-ului drept Micutzu, într-un rol „altfel decât s-ar aștepta oamenii‟. Tot ce vă putem spune este că „este foarte bun și foarte drăguț în filmul ăsta‟. „Să vină oamenii să-l descopere (n.r. pe Micutzu) altfel. Filmul își are rădăcinile într-o piesă de teatru pe care o jucăm de patru ani. Să vină oamenii la film măcar din curiozitate și, dacă le place, să vorbească cu prietenii și să-l recomande‟, spune Victoria Răileanu.

Mădălina Stoica a fost prezentă în toate serile de filmare și spune că rolul pe care-l joacă în film este „un pic diferit față de rolul din spectacol‟. „Scriitura este foarte bună. Actoria este foarte bună. E un film care încearcă să facă un pic mai mult. E un film comercial care nu a făcut niciun fel de sacrificii minime ca să fie comercial, ceea ce mi se parte de lăudat. E un altfel de film românesc‟, consideră actrița. Filmul îi aduce în prim-plan pe actorii Alexandru Ion și Rolando Matsangos în rolurile taximetriștilor Lică și Liviu, care, într-o noapte, se întâlnesc cu tot felul de oameni și situații. După ce s-a râs și s-a aplaudat, la finalul filmului, oamenii din sală au spus clar că vor o continuare.

Nu ne-am gândit vreodată la o continuare, dar faptul că absolut în fiecare sală am fost întrebați despre asta și că oamenii ne-au spus «vrem mai mult», ne face să ne întrebăm dacă nu ar trebui să lăsăm deschisă, măcar în mintea noastră, posibilitatea unui «Taximetriști 2», sau doar să ne bucurăm că atât de mulți oameni vor «mai mult». Inclusiv pe la proiecții prin țară, am avut surpriza să întâlnim taximetriști care aveau povești aproape identice cu cele prezentate în film. Dincolo de umor, oamenii ăștia (n.r. taximetriștii) au o viață foarte grea și foarte complicată‟, a spus, la finalul proiecției, regizorul filmului.

Haideți la cinema!

Premiera filmului „Taximetriști‟ a fost pe 20 ianuarie iar de atunci au avut loc proiecții speciale la Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara, Craiova, Pitești, Constanța, Brăila, Galați, Iași, Piatra-Neamț, Bacău și Focșani. Potrivit unui comunicat de presă remis de Simona Rădoi, PR specialist, „Taximetriști‟ „a ocupat primul loc în topul încasărilor obținute de filmele românești, odată cu lansarea sa în cinematografe, și al doilea loc în box-office după «Avatar: Calea apei». Cele două filme sunt distribuite de Forum Film România‟.

Dacă n-ai văzut încă filmul „Taximetriști‟, hai fuguța la cinema. Programul îl găsești aici: https://bit.ly/3HK8nfm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?