Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Baschet, Liga Națională – În prima rundă a Grupei 11-18, CSM Focșani 2007 va întâlni pe CSM Târgu Mureș!

  • Partida va avea loc vineri, 3 februarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă

În Campionatul Național de Baschet seniori echipele s-au stratificat! Competiția va continua cu o grupă de zece formații și o alta, de opt. Prima grupă, în care au intrat primele cinci clasate în cele două conferințe, va da  campioana și va stabili ordinea valorică a celorlalte competitoare care nu pleacă din start cu șanse egale, ci cu punctele câștigate cu celelalte echipe din grupă în conferința din care provin. Cu cele mai multe puncte încep câștigătoarele conferințelor – U BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea, cu câte șapte victorii și o înfrângere. Și, cel puțin mod teoretic, principalele candidate la titlul de campioană. Grupa din care fac parte formațiile care au încheiat prima fază a campionatului pe locurile 6-10 în fiecare conferință, va da retrogradatele, după disputarea meciurilor din grupă și a play-out-ului.

În această grupă, cea mai bine plasată ca număr de puncte la start este CSM Galați, cu șase victorii, ”urmată de CSM Baschet Petrolul Ploiesti, cu cinci victorii și o înfrângere, Steaua București și CSM Târgu Mureș, cu câte patru victorii și două înfrangeri, CSM 2007 Focșani și CSM Miercurea Ciuc, cu două victorii și patru înfrângeri, CSM Târgu Jiu cu o victorie și cinci înfrângeri, și ABC Laguna Bucuresti, cu șase înfrângeri”, așa cum este precizat pe site-ul FR Baschet. Ca și în anii precedenți, pentru evitarea ultimelor două locuri, cele retrogradabile, CSM Focșani 2007 pare a avea ca adversare directe echipele din Târgu Jiu, Miercurea Ciuc și nou venita în Liga Națională, Laguna București. Focșănenii nu-i vor mai întâlni pe bucureșteni, pe care i-au întrecut de două ori în Conferința B.

Așa cum arată linia de clasament din Conferința A, și ciucanii și gorjenii au forță de joc de nivel comparabil cu al CSM Focșani 2007. Sunt, deci de bătut! Mai dificil va fi cu Petrolul Ploiești și, poate cu CSM Târgu Mureș, cu care focșănenii vor juca vineri, 3 februarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, de la ora 17:00, în primul tur al fazei a doua a campionatului. Însă formația pregătită de profesorii Petruț Mihai și Florin Munteanu a arătat că poate face jocuri foarte bine și că are șanse de victorie cu oricare dintre competitoarele Grupei 11-18!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?