Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Bugetul județului, dezbătut în ședința ordinară de joi a Consiliului Județean

Bugetul județului Vrancea pentru anul 2023 va fi dezbătut și supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Judeţean care va avea loc joi, 2 februarie 2023. În cadrul acestei ședințe va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetelor proprii ale Județului Vrancea pentru finanțarea Unității Administrativ – Teritoriale Județul Vrancea şi a instituțiilor publice de sub autoritatea Consiliului Județean Vrancea, pe anul 2023. Peste 586 de milioane de lei este bugetul județului Vrancea în acest an. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, care a arătat că 65% din buget, respectiv peste 380 milioane lei, va merge la secțiunea de dezvoltare. Din acești bani vor fi finanțate proiecte de investiții aflate în derulare sau chiar proiecte noi. „Punem accent pe dezvoltarea județului și în acest an, așa cum am făcut de când am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Bugetul alocat secțiunii Dezvoltare (380.612 mii lei-65%) este pentru al treilea an la rând mult mai mare decât bugetul aferent secțiunii Funcționare (205.800 mii lei). Proiectele de investiții rămân o prioritate. Gestionăm responsabil banul public!“, a precizat președintele Cătălin Toma.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte de hotărâre care vizează continuarea unor proiecte de investiții. Este vorba de actualizarea Devizului General și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiție:  „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean, dintre localitățile limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița -Tâmboești – Bordești, cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, B-dul Gării nr.13, municipiul Focșani, Județul Vrancea”; ,,Lucrări noi de consolidare a amprizei drumului și a zonei de siguranță aferente obiectivului de investiții „continuare de lucrări pentru modernizare DJ205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Spulber – Nereju – Brădăcești, km 0+000 – km 34+000, l = 34km”; „Consolidare și restaurare Secția de istorie și arheologie a Muzeului Vrancei – Casa Alaci”; „Reabilitare energetică și lucrări conexe Corp C10, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna“; „Amenajare spaţiu – Imobil corp clădire Pavilion Interne – Pediatrie (fost spital orăşenesc Odobeşti), în vederea înfiinţării „Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Odobeşti” şi branşament/racordare apă-canal, gaze naturale, energie electrică”; „Pod din beton armat pe DJ 205B, peste râul Șușița, localitatea Satu Nou, oraș Panciu, județul Vrancea, L=155,0 m, km 49+870”.

În ședința de joi vor mai fi discutate și proiectele: „Aprobarea reţelei şcolare de învăţământ special liceal şi special postliceal din  judeţul Vrancea, pentru anul școlar 2023– 2024”;  „Aprobarea reţelei şcolare de învăţământ special primar, gimnazial și profesional din judeţul Vrancea, pentru anul şcolar 2023–2024”.

„Aprobarea Regulamentului privind acordarea finanţării nerambursabile persoanelor fizice sau juridice, fără scop patrimonial”; „Aprobarea Programului anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile alocate de la bugetul local al județului Vrancea, pe anul 2023“; „Aprobarea Proiectului tehnic pentru ”Închiderea depozitului de deșeuri nepericuloase clasa B Haret-Județul Vrancea- celula 1 și monitorizarea post-închidere a depozitului ecologic”; „Aprobarea organigramei, statului de funcții și numărului de personal pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean Vrancea, cabinetul președintelui și cabinetele vicepreședinților Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea”; „Aprobarea Strategiei judeţene de dezvoltare a serviciilor sociale la nivelul județului Vrancea, pentru perioada 2022 – 2027”.

Plenul Consiliului Județean va dezbate mai multe proiecte ce vizează înființarea unor centre de zi în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, în localitatea Câmpineanca, dar și înființarea unor locuințe protejate în Mărășești și Măicănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?