Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607
Ediția: Joi 18 aprilie 2024 Nr. 6607

VIDEO! Cătălin Toma a reziliat contractul cu una dintre firmele care trebuiau să asigure deszăpezirea drumurilor județene

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a anunțat că a reziliat contractul cu societatea Keybord SRL din Rm. Sărat, lidera unei asocieri de firme, aflată sub contract cu administrația județeană pentru deszăpezirea zonei de Sud a județului. “Am decis să reziliez contractul cu societatea care avea contract de deszăpezire pe zona de Sud a județului Vrancea. Modul de acțiune, tot ceea ce s-a întâmplat ne-a pus în situația de a observa că firma cu care noi aveam contract nu a demonstrat că avea capacitatea tehnică și umană de a executa lucrările conform contractului așa că ne-am văzut în situația de a prelua activitatea dumnealor. Am făcut asta cu sprijinul prefectului județului Vrancea, care a instaurat starea de alertă, ceea ce ne-a permis să contractăm alte utilaje, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a rămâne cu totul blocați. Firma respectivă avea în dotare 25 de utilaje la care s-au adăugat cele 10 identificate în regim de urgență, pe starea de urgență”, a afirmat președintele Cătălin Toma.

Acesta a precizat că mai multe utilaje ale firmei respective au ajuns în șanț. “Am fost în situația delicată de a ne vedea în noaptea de vineri spre sâmbătă că suntem în imposibilitatea de a acoperi zona de Sud pentru a deszăpezi aceste drumuri. Ne-am trezit că o parte din utilaje nu mai funcționează, ba erau în șanțuri, ba nu aveau lanțuri, ceea ce a dus la întârzierea procesului de deszăpezire. Zăpada și viscolul nu s-au oprit pentru ca ei să-și pună lanțuri și iată că foarte multe drumuri din zona de Sud au fost înzăpezite.
Noi avem o platformă GPS care ne arată activitatea utilajelor. Așa am putut vedea că o mașina a stat 7 ore la Cotești. Adică a stat în șanț. În seara de vineri ne-am trezit că 4 mașini erau în șanț și au mai încurcat și circulația”, a explicat șeful administrației județene.
Cătălin Toma le-a cerut scuze celor care au avut de suferit ca urmare a faptului că firma care trebuia să facă deszăpezirea în zona de Sud a județului nu a făcut acest lucru.

Acesta i-a felicitat pe primari pentru modul exemplar în care au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor locale. “Cer scuze celor care au avut de suferit sau au întâmpinat probleme pe tot ceea ce înseamnă drumurile județene în decursul acestor zile și nopți. Au fost zile pline de viscol, de zăpadă și pline de nemulțumiri, aș putea spune că pe bună dreptate în ceea ce privește Lotul ll în zona de sud a județului Vrancea. Țin să-i felicit pe colegii primari pentru activitatea pe care au avut-o, s-au mobilizat foarte bine. Mulțumesc și cetățenilor care din proprie inițiativă au intervenit acolo unde a fost cazul chiar cu utilajele personale”, a spus Cătălin Toma.

Județul Vrancea are 34 de drumuri județene. Contractele de deszăpezire au fost actualizate anul trecut pe un contract cadru de 4 ani, în baza unei licitații publice. Cătălin Toma a explicat că pentru a nu fi doar un singur operator și pentru evita tocmai situații de genul celei de zilele trecute, de a nu avea capacitatea necesară de intervenție, au fost formate două loturi: Lotul 1 pe Nord și Lotul 2 pe zona de Sud. Lotul 2 are 284 kilometri iar Lotul 1 are 297 de kilometri.
Șeful administrație județene a mai susținut că “și intensitatea viscolului a fost deosebită, iar intensitatea viscolului din zilele de vineri și sâmbătă se compară cu ceea ce a fost în 2012. Slavă Domnului că nu a continuat ninsoarea așa cum a fost atunci”.

Președintele CJ Vrancea a mai spus că administrația județeană nu va face nicio plată către firma respectivă până nu va vedea exact cât și cum au fost respectate obligațiile contractuale. Toma a mai spus că de mâine vor fi reluate procedurile pentru desemnarea unei companii care să se ocupe de deszăpezire în zona de Sud a județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?