ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Polițiștii vrânceni vor fi prezenți în trafic și în această noapte! Evitați deplasările care suportă amânare!

0
1070

Și în această noapte, polițiștii vrânceni vor fi în serviciu, atât cu efectivele de poliție rutieră și de ordine publică, dar și cu rezervele de intervenție constituite anticipat în vederea suplimentarii dispozitivului de acțiune.

Polițiștii vor acționa în continuare pe arterele rutiere sau în zonele unde s-ar putea forma blocaje temporare, participă la misiunile de salvare desfășurate în sistem integrat de forțele Ministerului Afacerilor Interne și, împreună cu administratorii drumului public monitorizează viabilitatea drumurilor pentru reducerea oricărui risc.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe siteul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic:

https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

Având în vedere atenționarea meteorologică de cod portocaliu emisă pentru județul Vrancea, valabilă până mâine 29 Ianuarie ora 10.00 privind cantități importante de precipitații, ninsori abundente și viscol, polițiștii vă recomandă în continuare:

Angajați-vă doar în deplasările ce nu suferă amânare și informați-vă despre condițiile existente pe ruta pe care urmează să o parcurgeți.

Pregătiți-vă corespunzător autovehiculul înainte de a pleca la drum.

Pe porţiunile acoperite cu zăpadă sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

Circulați cu o viteză care vă permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol.

Pentru un plus de siguranţă, măriți distanța în mers între vehicule, un carosabil alunecos din cauza stratului de zăpadă are ca efect diminuarea aderenţei pneurilor la sol şi, implicit, triplarea distanţei de frânare.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducătorii auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea

direcţiei de mers.

Nu uitați că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

În situația în care veți fi surprinși circulând pe un drum acoperit cu gheață, zăpadă sau polei, fără a avea autovehiculul dotat adecvat, puteți fi sancționat contravențional cu amendă și vi se poate reține certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

De asemenea, polițiștii atrag atenția conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor întâlniți în trafic, dar și semnificația indicatoarelor care semnalizează instituirea de restricții de circulație aplicate pe anumite tronsoane de drum.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, este interzisă circulația participanților la trafic pe sectoarele de drum public la începutul cărora sunt instalate indicatoare ce interzic accesul.

În caz contrar puteți fi sancționat contravențional cu puncte amendă și puncte penalizare.

Până la acest moment, în județul Vrancea nu au fost înregistrate accidente de circulație cu persoane rănite!

Astfel, alături de intervenția noastră, o conduită preventivă în trafic a conducătorilor auto poate salva vieți!

Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here