Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Prefectul solicită stare de alertă pentru Vrancea; autocar cu ucraineni, blocat la Nănești

Prefectul Nicușor Halici a solicitat Comitetului Național pentru Situații de Urgență aprobarea stării de alertă pentru județul Vrancea. Decizia privind această solicitare a fost luată în urma unei ședințe Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Starea de alertă permite primarilor achiziționarea rapidă a serviciilor de deszăpezire, se poate solicita sprijinul armatei, etc.
Pe de altă parte, prefectul i-a cerut președintelui Consiliului Județean să fie sancționată firma care trebuia să asigure deszăpezirea în zona de munte și care, a afirmat Halici, nu a intervenit deși acolo nu era viscol, ca în zona de sud a județului. Nicușor Halici a declarat că pe circa 85% din drumurile județene nu s-a intervenit, iar primarii au lucrat cu utilajele lor pentru curățarea drumurilor.
Conform prefectului, Ministerul Apărării Naționale va interveni cu 148 de militari, 9 camioane supraînălțate pentru intervenții în zonele greu accesibile, 2 Medevac pentru intervenții medicale și o șenilată care va interveni pentru deszăpezire în Măicănești, pe tronsonul de drum național Măicănești-Ciorăști.
Din cauza viscolului nu se poate interveni în zona Bogza – Caiata, se estimeaza că se va interveni după-amiază.
Deocamdată, nu sunt persoane blocate, bolnavi izolați. Sunt închise 11 drumuri județene și 8 drumuri naționale.

Pe E85 urmează ca poliția să dispună reluarea circulației spre Buzău. Vor veni utilaje suplimentare de la secțiile de drumuri naționale din Iași, Botoșani pentru a interveni în Vrancea.
Un autocar cu 15 ucraineni este blocat la Nănești. Oamenii vor fi duși la primărie până va fi deblocat drumul, ei vor să ajungă la Constanța.

Nicușor Halici a făcut un apel să fie evitate deplasările astăzi, în special în zona de sud a județului, deoarece prognoza meteo de ninsoare și viscol este valabilă până mâine după amiază. Pentru urgențe, cetățenii pot suna la 112 și vor interveni instituțiile specializate.

Prefectul a mulțumit primarilor care s-au implicat personal pentru a asigura deszăpezirea în localități. El a dat exemplul viceprimarului de la Năruja, primarului de la Valea Sării , de la Dumitrești, Tătăranu, care au lucrat efectiv pe utilajele de deszăpezire și au curățat drumurile din localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?