Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

A fost decretată stare de alertă în județul Vrancea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ca urmare a situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase.

„Astăzi, 28 ianuarie 2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgenţă, în format online, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea”, precizează Guvernul.

Potrivit sursei citate, prin această măsură se pun în aplicare acţiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate.

N.R. Prefectul Nicușor Halici a solicitat Comitetului Național pentru Situații de Urgență aprobarea stării de alertă pentru județul Vrancea. Decizia privind această solicitare a fost luată în urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Starea de alertă permite primarilor achiziționarea rapidă a serviciilor de deszăpezire, se poate solicita sprijinul armatei, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?