Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Evenimentele dedicate focșănenilor le stau în gât celor de la PNL și USR

Coaliția majoritară PNL-USR vrea să elimine toate evenimentele din Focșani pe care le pregătește Primăria municipiului. Joi, în ședința Consiliului Local, consilierii PNL-USR au respins toate proiectele de hotărâre referitoare la organizarea de evenimente, indiferent dacă Primăria aloca vreun ban sau nu. Exemplul cel mai elocvent este al proiectului de prevenire și reducere a consumului de substanțe psihoactive „Eu, tu, noi, liberi!” în judeţul Vrancea. Proiectul trebuia să fie realizat în parteneriat cu Asociația ”The Gentlemen Bikers” și în colaborare cu Consiliul Județean Vrancea, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iași, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”, Instituția Prefectului și liceele din județ. Primăria nu aloca niciun ban pentru evenimentele pregătite în acest proiect educațional, doar punea la dispoziție spațiile necesare pentru organizarea concursurilor, a atelierelor de lucru cu elevii din licee sau pentru spectacolele. În proiect erau prevăzute un campionat de baschet cu elevi de la cele 22 de licee, un concurs de producții video precum și spectacole în Piața Unirii unde trebuiau să fie invitați artiști precum Provincialii, Subcarpați, Irina Rimes, Bosquito, Trooper. Dar liberalii și useriștii s-au opus.

Tot în ședința de joi, coaliția PNL-USR a tăiat banii pentru Balul de Dragobete oferit tradițional pensionarilor din Focșani de către primăria municipiului dar și pentru cadourile de mărțișor. De altfel, cele două proiecte nici măcar nu au trecut de votul comisiilor de specialitate și nu au intrat în plenul ședinței. Atitudinea consilierilor PNL-USR a fost sancționată de consilierul Georgian Mocanu care le-a reproșat majoritarilor din Consiliul Local că au anulat toate evenimentele din Focșani, au tăiat banii de la 1 Iunie, de la Zilele Focșaniului, de la 24 Ianuarie iar acum de la Dragobete și 8 Martie.

Joi seară, într-un comunicat de presă, PSD Focșani a acuzat „coaliția toxică PNL-USR” din Consiliul Local că își bate joc de focșănenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie, după ce au respins organizarea Balului de Dragobete. Prin acest eveniment sunt aniversate într-un cadru festiv familiile focșănene care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și care au fost premiate pentru fidelitate în anul precedent. Este o tradiție inaugurată în 2017 și care a fost întreruptă din cauza pandemiei de Covid-19. Prin acest Bal oferit de municipalitate, li se oferă familiilor de „aur” din Focșani o masă festivă la restaurant și un moment artistic, în semn de mulțumire pentru exemplul pe care fiecare dintre aceste familii îl reprezintă pentru întreaga noastră comunitate. „Fără absolut niciun motiv, consilierii locali liberali și useriști au călcat în picioare cei 50 de ani de dragoste și înțelegere trăiți de acești seniori focșăneni! Fără nicio justificare logică sau legală, liberalii și useriștii din CL Focșani au răpit “bunicilor” noștri bucuria de a fi onorați așa cum merită pentru iubirea și fidelitatea arătate în cei 50 de ani de viață trăită împreună!

PNL și USR, SĂ VĂ FIE RUȘINE! Prin gestul vostru, ați dovedit, încă o dată, că purtați dușmănie focșănenilor pentru că au votat un Primar PSD! Acest lucru vă doare cumplit, motiv pentru care VĂ RĂZBUNAȚI cu fiecare ocazie pe focșănenii de toate vârstele! Din nefericire pentru voi, timpul trece, iar focșănenii abia așteaptă să scape în 2024 de voi și de toate măgăriile voastre politice marca PNL – USR! Organizația PSD Focșani anunță public faptul că susține demersul Primarului Misăilă și imediat ce contextul politic va fi unul favorabil, toate familiile batjocorite astăzi de Alianța TOXICĂ PNL-USR vor fi aniversate și onorate așa cum se cuvine! Seniorii focșăneni și TOȚI cetățenii din Municipiul Focșani MERITĂ RESPECT ȘI APRECIERE!”, se arată în comunicatul PSD Focșani.

Sursa foto: Facebook/PSD Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?