Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor: Raportul INML în cazul bebeluşului mort după botez trebuie contestat

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat, joi, după publicarea raportului IML Bucureşti referitor la cauza decesului bebeluşului după botezul săvârşit la Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena‟ din cartierul Zamca, considerând că „o contestaţie a raportului este un demers firesc‟, având în vedere că „este contradictoriu cu cel de la Suceava‟. Într-un comunicat remis de pr. Alexandru Flavian Sava, de la Biroul de presă al instituţiei, se mai arată că ancheta nu este finalizată, motiv pentru care părintelui Alexandru Mazarache, cel care a săvârşi slujba de botez a bebeluşului în cauză, „nu îi poate fi aplicată o decizie, alta decât de permisiune de slujire‟.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor afirmă sprijinul necondiţionat faţă de familia bebeluşului decedat, „ca datorie morală şi firească, manifestată în relaţia credincios-Biserică‟, subliniind şi că rânduiala săvârşirii Botezului nu a fost modificată, fiind transmisă preoţilor din eparhie doar o recomandare privind atenţia sporită în cazurile în care bebeluşii au afecţiuni pe care părinţii le fac cunoscute.În cazul în care se va decide în sensul vinovăţiei părintelui Mazarache, se vor impune procedurile canonice şi statutare în vederea sancţionării‟, a arătat pr. Alexandru Flavian Sava.

Decesul bebeluşului în cauză s-a produs la sfârşitul lunii ianuarie 2021, la biserica „Sf. Constantin şi Elena‟ din cartierul Zamca, la 12 ore după slujba de botez oficiată de preotul Alexandru Mazarache, care are calitatea de suspect în cadrul dosarului penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?