Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

Tenis – Focșaniul, reprezentat la Australian Open! Maria Daciana Ciubotaru va juca mâine în turul al doilea la simplu

  • Maria Daciana își serbează la Melbourne trecerea la majorat: împlinește 18 ani! ”La mulți ani”, așa cum ți-i dorești, fată superbă, talentată, mintoasă și foarte muncitoare!

Maria Daciana Ciubotaru, sportiva de la CSM Focșani 2007, a urcat în turul al doilea al probei de simplu la Australian Open Junior Championships, primul ei concurs de Grand Slam din carieră. Sâmbătă, 21 ianuarie, Maria a câștigat cu 7-5, 6-1 meciul cu australianca Alana Subasic urmând ca în turul doi să o întâlnescă mâine, 24 ianuarie, pe japoneza Ena Koike, favorita nr. 11 a turneului și numărul 19 mondial, care a eliminat în primul tur pe rusoaica Anastasia Grechkina. Maria a acces pe tabloul pincipal după două victorii în calificări.

Cu exact un an în urmă, Maria Ciubotaru juca într-un turneu de Gradul 5, la Giza în Egipt, pe care îl și câștiga la simplu. De la Gradul 5 la Giza, la Grand Slam-ul de la Melbourne a fost un drum impresionant, urcat de Maria prin rezultate care i-au adus în salt de la locul 920 mondial la începutul anului 2022, la 108, poziția pe care se afla înainte de Australian Open. Impresionant și relevant pentru marele său potențial. Acum a rămas singura jucătoare din România pe tabloul principal la simplu în turneul de la Melbourne.

De va urca în tururile superioare sau nu, Maria Ciubotaru și-a făcut cel mai frumos cadou posibil la împlinirea vârstei de 18 ani, pe care îi va sărbători astăzi, 23 ianuarie! Mariei, pe care o cunosc de pe când era o copiliță și începea tenisul, despre care am scris de foarte multe ori și căreia i-am urmărit frumoasa creștere, inclusiv ca sportivă, îi transmit de aici, de acasă, ”La mulți ani”, așa cum ți-i dorești, fată superbă, talentată, mintoasă și foarte muncitoare!

Performanța Mariei – surprinzătoare pentru cei care nu-i cunosc foarte bine evoluția – a fost relatată pe larg în presa de sport de la nivel național care constată că ”tenisul feminin românesc are viitor”, spun povestea devenirii sale, o numesc ”surpriza românească” de la Melbourne. Este de precizat că Maria a fost campioană a României la simplu sau la dublu la toate categoriile de vârstă până acum, a fost componentă a echipei de Winter Cup ori Summer Cup a României, a câștigat sau a urcat în faze superioare ale multor turnee de juniori de la gradul 5 la gradul 1, a evoluat și în câteva turnee WTA. A acumulat punctele care i-au permis să joace la Australian Open chiar dacă pornind din calificări. Că a fost și este pregătită de profesioniști de cel mai bun nivel și este susținută fără rezerve de părinții săi, foști handbaliști, tatăl, Viorel Ciubotaru fiind fost portar de Liga Națională, antrenor, manager la CSM Focșani 2007!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?