Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

O mamă singură, bolnavă de cancer, ne cere ajutorul pentru fetița ei care s-a născut fără urechi

În spatele ochilor de un albastru ca marea, Alexandra Barcan, o fetiță de 9 ani din Bacău, ascunde o poveste de viață dureroasă. S-a născut fără urechi iar mama ei, care o crește singură, este bolnavă de cancer. Ana Argentina Mărie, mama Alexandrei, spune că în ciuda tuturor controalelor pe care le-a efectuat înainte de a naște, niciun medic nu i-a spus că fetița ar avea probleme de sănătate. „Am fost monitorizată lună de lună, am făcut și morfologie fetală și, din păcate, nu am știut că fetița este așa.

A fost un șoc la naștere când am aflat că fetița nu are urechile externe și canalele auditive. Eu am o tumoră la glanda salivară care a recidivat. În 2013 am fost operată și după naștere, în 2017, am descoperit că au reapărut problemele mele de sănătate. Emoțional am fost foarte marcată. Alexandra este singurul meu copil, ea este raza mea de soare, ea este totul. Este un copil atât de bun, atât de frumos… nu merită nicio clipă suferința pe care o duce”, ne-a spus mama fetiței.

Alexandra aude cu ajutorul unor proteze, însă mama nu știe exact în ce proporție pentru că „audiogramele sunt relative”. Protezele sunt fixate cu ajutorul unei bentițe elastice care, spune mama, costă „600 de lei și trebuie schimbată o dată la 2/3 luni pentru că se lărgește”. Din salariu pe care-l are, mama încearcă să se descurce cum și cât poate. „Sunt cadru didactic aici, în Bacău. Fetița este elevă în clasa a II-a la Școala «Domnița Maria» Bacău. Este o elevă foarte bună. Am făcut logopedie, terapie comportamentală prin sponsorizări pentru că nu-mi permit altfel și este ok (n.r. Alexandra). Sunt mulțumită. Sunt părinte monoparental. Custodia este comună, dar tatăl nu se implică”, mai spune Ana Mărie.

 

„Fac orice să o văd sănătoasă înainte să mor”

Mama Alexandrei spune că fetița are o șansă la o viață normală. Este vorba despre o operație în Statele Unite ale Americii, însă costurile sunt uriașe: 198.000 de dolari. „Nu știu câte zile mai am, însă trebuie să lupt să o văd pe Alexandra sănătoasă, iar apoi Dumnezeu mă poate lua. Există un singur spital în toată lumea care o poate ajuta pe fetița mea, este în Statele Unite ale Americii. Ei o pot opera, îi pot reconstrui urechile și canalele auditive, iar Alexandra mea va auzi și va fi sănătoasă. Costurile sunt uriașe, 198.000 dolari, și mă rog la Dumnezeu să-mi mai dea zile să reușesc să o văd operată. Până acum am reușit să strângem 15.200 dolari”, scrie mama într-un mesaj emoționant postat pe pagina ei de Facebook.
Ana Mărie își dorește să o vadă pe fetița ei cum crește, însă, „realitatea este că boala mea avansează și cel mai mult îmi doresc să o las sănătoasă, să aibă un viitor frumos”.

Cum o putem ajuta? „Dacă o puteți susține pe prințesa mea cu o donație, se poate dona prin metodele următoare cu mențiunea «Alexandra»

Conturi bancare:
Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociația Noel

Donații cu cardul prin Facebook: https://www.facebook.com/donate/610417797760059/

Paypal: paypal.me/asociatiaNoel

Donații cu cardul: https://asociatianoel.ro/donatii/

Revolut: 0771112695 user @renatavbp1 revolut.me/renatavbp1

BT Pay: 0752076131

Wise: asociatianoel.ro/donatii/wise

Sponsorizări firme/ redirecționare impozit: https://asociatianoel.ro/…/sponsorizare-redirectionare…/

Completați gratuit Formularul230 din link https://asociatianoel.ro/formular-230/#formular-230”.

Haideți să ajutăm un copil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?