VIDEO! Pompierii, jandarmii și polițiștii vrânceni, la datorie în minivacanța de 24 ianuarie

0
246

Măsurile pe care Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea le-a dispus, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța prilejuită de aniversarea Unirii Principatelor Române.

În perioada 20 – 24 ianuarie, peste 150 de polițiști vor acționa zilnic, pe două paliere principale: unul de prevenire și descurajare a fenomenului infracțional, cel de-al doilea, de combatere a faptelor antisociale și impunerea fermă a legii.

În acest sfârșit de săptămână, la activități vor participa polițiști de la rutieră, ordine publică, transporturi, luptători de la acțiuni speciale, precum și specialiști de la alte structuri, care vor fi prezenți la datorie și vor desfășura acțiuni specifice fiecărui domeniu de competență.
Polițiștii rutieri vor acționa pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație, spre și dinspre stațiunile turistice.
Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar pe toate drumurile din județ.
Polițiștii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în stații și triaje de cale ferată.

În minivacanță, dacă plecați cu mașina, circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, vă recomandăm să măriţi distanţa dintre vehicule! Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!
Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur şi odihniți-vă.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

 

***

 

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor Române, alături de personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, zilnic, peste 100 pompieri și paramedici SMURD vor fi la datorie, având misiunea de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor calificat. În funcție de situația operativă, numărul acestora poate fi suplimentat cu pompieri aflați în turele libere.
Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în cooperare cu reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.
Totodată, cadrele Inspecției de Prevenire continuă să desfășoare controale inopinate la obiectivele din județ, în vederea prevenirii evenimentelor care, pot fi generate de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Turiştilor care vor petrece această perioadă în zone de agrement le recomandăm:
 Să solicite, la cazarea în hotel, informaţii referitoare la măsurile de prevenire a incendiilor și la modul de comportare în caz de incendiu;
 Să evite crearea de aglomeraţii şi busculade, pentru a nu crea dificultăţi în asigurarea evacuării rapide a persoanelor în caz de incendiu.
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire fiipregatit.ro
Cetăţenii au obligaţia să anunţe, imediat, orice incendiu pe care-l observă, sunând la numărul unic 112 şi să intervină la stingerea acestuia cu mijloacele pe care le au la îndemână.
Dorim, tuturor vrâncenilor, să aibă parte de zile plăcute şi liniştite, asigurându-i că, pompierii militari sunt la datorie şi sunt pregătiţi să intervină în orice moment.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

***

 

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au fost dispuse măsuri necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada minivacanței ocazionate de Ziua Unirii Principatelor Române.
Astfel, marți, 24 ianuarie jandarmii vrânceni alături de poliţişti, pompieri şi poliţişti locali vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică la evenimentele cultural artistice și ceremonialul militar dedicate Zilei Unirii Principatelor Române care se vor desfășura în Piața Unirii din Municipiul Focşani.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor organizate, jandarmii vrânceni fac următoarele recomandări participanţilor:
-să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție sporită bunurilor personale, dar mai ales copiilor, dacă sunt însoțiți de aceștia;
– din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările.
Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant – lacrimogene ori alte obiecte interzise la deținere.

Jandarmii montani sunt prezenți în localitățile Tulnici, Lepșa, Soveja și pe traseele turistice pentru îndrumarea, informarea și acordarea de asistență turiștilor și persoanelor aflate în dificultate în zona montană, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere normelor de conviețuire socială.
Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să ţină cont de o serie de recomandări cum ar fi :
– să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condiţiilor climaterice locale;
– să folosească numai drumurile deschise circulației, traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;

De asemenea, în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forţelor de ordine, în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență ,,112’’.

Biroul de presă al IJJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here