Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Tenis – Maria Ciubotaru a intrat pe tabloul principal la Australian Open Junior Championships!

  • Joi dimineața, Maria a obținut calificarea după două meciuri jucate, practic, fără pauză între ele

  • România va avea două jucătoare pe tabloul principal la Grand Slam-ul junioarelor de la Melbourne

Maria Daciana Ciubotaru s-a calificat pe tabloul principal al turneului Australian Open Junior Championships! Sportiva de la CSM Focșani 2007, a 11-a favorită a calificărilor, a jucat joi dimineață două meciuri, practic fără pauză între ele, unul dintre acestea fiind amânat de miercuri, din cauza ploii. În primul tur al calificărilor, Maria a câștigat cu 6-1, 6-2 jocul cu australianca Tahlia Kokkins iar în cel de-al doilea, a eliminat cu 6-4, 6-2 pe coreeanca Yujin Kim.

Maria Ciubotaru se află, înaintea Australian Open, pe locul 108 mondial după participarea la puternicul turneu de la Talargon, tot din Australia, unde a câștigat un joc în calificările de simplu și unul la dublu, în pereche cu rusoaica Ekaterina Ivanova.

Cu accederea pe tabloul principal de simplu la Australian Open Junior Championships, Maria Ciubotaru a atins unul dintre obiectivele stabilite pentru acest an împreună cu valorosul colectiv de antrenori care o pregătesc. Următorul este intrarea între primele 100 de junioare ale lumii, apoi participarea la Roland Garros. Ca și participarea la turnee de senioare din categoria WTA.

Pe tabloul principal se mai află intrată direct Cara Meșter. A treia junioară româncă de la Australian Open junioare, Mara Gae, a pierdut finala calificărilor.

Jocurile pentru tabolul principal al turneului de la Melbourne vor începe la 21 ianuarie.

Monitorul de Vrancea îi dorește Mariei, ca și prietenei sale Cara, foste campioane naționale la dublu la U 16, coechipiere în echipele de Summer Cup și Winter Cup ale României, să urce cât mai sus posibil la primul lor concurs de vârf al tenisului mondial de junioare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?