Focșani. Construcția blocurilor cu 9 etaje de lângă Interex a primit avizul Comisiei de Urbanism

0
2800

Proiectul imobiliar cu blocuri de 9 etaje, spații comerciale și de servicii care va fi construit lângă fostul supermarket Interex, a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) Focșani. Conform unui anunț al Primăriei Focșani, în cadrul ședinței de joi a CTATU au fost emise avizele finale pentru două documentații tehnice, respectiv Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Întocmire PUZ pentru locuințe colective P+9E, spații comerciale și de servicii” și pentru PUZ „Întocmire PUZ pentru locuințe colective P+9E, spații comerciale și de servicii”. Blocurile ar urma să fie construite pe terenul unde a fost turnată fundația pentru centrul comercial Focșani Plaza, proiectul imobiliar blocat de criza economică din 2009. Investiția a fost începută dar nu a mai fost finalizată iar firma Omnium Invest, deținută de omul de afaceri israelian George Steinberg, care construise și Interexul, a intrat în faliment. Firma avea un împrumut pentru dezvoltarea mall-ului de 17 milioane de euro, de la Banca Românească și National Bank of Greece. A urmat vânzarea la licitație publică a terenurilor pe care se afla Interexul, proiectul centrului comercial, cu o suprafață totală de aproape șase hectare. Conform documentației de pe pagina de internet a Primăriei Focșani, intenția de elaborare a PUZ-ului pentru noul proiect imobiliar prevede construcția de locuințe colective cu 9 etaje, spații comerciale și de servicii. Inițiatorul proiectului imobiliar este Gemina Servexim din Petrești.

Pe ordinea de zi a ședinței CTATU de joi s-au aflat 9 documentații. Primăria Focșani a anunțat că membrii comisiei s-au abținut în unanimitate la primul proiect pentru care s-a solicitat avizul CTATU, respectiv „Placare fațadă cu alucobond și montare firmă luminoasă-intrare în legalitate-construire provizorie pe durata valabilității contract de închiriere”. De asemenea, pentru alte două proiecte imobiliare din Focșani a fost amânat avizul final CTATU pentru documentațiile PUZ, până la completarea cu modificările solicitate de membrii comisiei. Este vorba despre documentațiile „Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ și construire ansamblul de locuințe colective și funcțiuni conexe cu regim de înălțime P+7E””, „PUZ „Elaborare PUZ și construire ansamblul de locuințe colective și funcțiuni conexe cu regim de înălțime P+7E””, „Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ în vederea construirii imobil de locuințe colective D+P+4E+5 retras””, „PUZ „Elaborare PUZ în vederea cosntruirii imobil de locuințe colective D+P+4E+5 retras””.
Au obținut avizul final proiectul imobiliar de la fostul Interex precum și documentațiile depuse pentru un alt proiect imobiliar referitor la construcția unui hotel, locuințe colective și individuale în cartierul rezidențial de la marginea Focșaniului, spre Petrești, respectiv „Raport al informării și consultării publicului pentru PUZ „Elaborare PUZ modificator pentru construire locuințe individuale, bloc locuințe P+3E+4R și hotel P+4E+5R la PUZ aprobat pentru construire locuințe colective, locuințe individuale și servicii complementare, aprobat prin HCL nr. 394/2019””, „PUZ „Elaborare PUZ modificator pentru construire locuințe individuale, bloc locuințe P+3E+4R și hotel P+4E+5R la PUZ aprobat pentru construire locuințe colective, locuințe individuale și servicii complementare, aprobat prin HCL nr. 394/2019””.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here