Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Sancțiuni pentru focșănenii care dețin o gospodărie agricolă, dar nu transmit informații pentru înscrierea în Registrul Agricol

Focșănenii, persoane fizice sau firme, care dețin terenuri agricole și animale pe raza municipiului Focșani trebuie să declare la Primărie informațiile despre gospodăria agricolă pentru înscrierea în Registrul Agricol. Potrivit unui comunicat al Primăriei Focșani, în perioada 5 ianuarie-28 februarie 2023, trebuie declarate informațiile anuale privind membrii gospodăriei, terenul aflat în proprietate și cel pe care îl utilizează, clădirile cu destinație de locuință, construcțiile –anexe și mijloacele de transport cu tracțiune animală și mecanică, mașinile, utilajele și instalațiile pentru agricultură și silvicultură, efectivele de animale existente în gospodărie/unitatea cu personalitate juridică la începutul fiecărui an, precum și modificările intervenite în cursul anului precedent în efectivele de animale pe care le dețin, ca urmare a vânzării-cumpărării, a produșilor obținuți, a morții sau sacrificării animalelor ori a altor intrări-ieșiri. 

Ulterior, în perioada 1-31 mai 2023, trebuie comunicate datele privind modul de folosință a terenului, suprafețele cultivate, numărul pomilor în anul agricol respectiv. „Persoanele fizice și juridice au obligația să declare date pentru a fi înscrise în registrul agricol și în afara acestor intervale de timp, în cazul în care au intervenit modificări în proprietate, în termen de 30 de zile de la apariția modificării”, arată Primăria Focșani.

Municipalitatea precizează că modelul declarației pe proprie răspundere se găsește la Biroul Agricultură de la sediul Primăriei Municipiului Focșani sau pe site-ul www.focsani.info. Declarația poate fi completată și depusă direct la sediul Primăriei sau online, pe site-ul www.focsani.info, la secțiunea DEPUNERE DOCUMENTE ONLINE.

„În cazul în care persoanele fizice sau cele juridice nu fac declarațiile la termenele prevăzute mai sus, se consideră că nu au intervenit niciun fel de modificări, fapt pentru care în registrul agricol se raportează din oficiu datele din anul precedent. În cazul în care există modificări și acestea nu sunt declarate în termenele de mai sus, vă facem cunoscut faptul că în baza art.20 alin. (1) al aceluiași act normativ, acest lucru “Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice”. În cazul în care există modificări și acestea nu sunt declarate în termenele de mai sus, vă facem cunoscut faptul că în baza art.20 alin. (1) al aceluiași act normativ, acest lucru “Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă de la 300 lei la 1.500 lei, în cazul persoanelor juridice””, precizează Primăria Focșani.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: Andrea Piacquadio-pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?