Pompierul lunii decembrie 2022 – plutonier adjutant Popa Marius

0
333

Modestia este apanajul oamenilor puternici, iar cu această calitate este înzestrat din plin salvatorul desemnat ”𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐”, 𝐩𝐥𝐮𝐭𝐨𝐧𝐢𝐞𝐫 𝐚𝐝𝐣𝐮𝐭𝐚𝐧𝐭 𝐏𝐨𝐩𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬.
Este singurul pompier din familie și zice că doar norocul l-a făcut să îmbrățișeze această meserie, care, după atâția ani, pare că i se potrivește cel mai bine.
Colegul nostru provine dintr-o familie numeroasă, în care a învățat, alături de ceilalți patru frați, cât este de important ajutorul oferit la timpul potrivit.
Din 2007, până în prezent a participat la sute de intervenții și nu de puține ori și-a îndeplinit datoria față de semeni din timpul liber: în 2019 a venit în sprijinul colegilor pentru evacuarea unei persoane înecate în fântână, anul trecut a participat la stingerea unui incendiu de vegetație uscată la Călimănești.
Intervenția care l-a distins ca ”𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐” a avut loc în 23.12.2022, în jurul orelor 20:10. Era acasă când a primit un telefon de la un coleg aflat în tura de serviciu care, îl anunța că, pe raza localității unde locuiește, respectiv în satul Ciorani, comuna Pufești, a izbucnit un incendiu la o locuință. După ce i s-au dat punctele de reper, s-a echipat și a plecat imediat în sprijinul colegilor. Ajuns la locul indicat și-a dat seama că în urmă cu 2 -3 ani a acționat pentru stingerea unui incendiu la casa de vis-a-vis. A pus repede umărul la treabă și a început să evacueze din puținele bunuri pe care le avea bătrânica urmărită de ghinion. „Știți cum e, cu cât adăugăm ani vârstei, cu atât ne scad puterile și este foarte greu să o mai luăm de la capăt, pentru dumneaei orice bun salvat era o comoară. Am încercat și eu să ajut cât pot.”

Totodată, plutonierul adjutant Popa Marius a participat activ la localizarea și limitarea incendiului, până la finalizarea intervenției dând dovadă de profesionalism, stăpânire de sine, curaj și devotament.
”𝐏𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐧𝐢𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐” este prima distincție pe care o primește, ceea ce îl face mândru, după cum mărturisește, fiindcă  „este pentru prima dată când primesc aprecieri într-un cadru festiv din partea conducerii. Nu mi-am imaginat niciodată așa ceva, de aceea am avut mari emoții, mai ceva ca la intervenție. Recunosc că este o motivație în plus, ce mă determină să rămân implicat, având garanția că îmi fac bine meseria. Oricum, eu cred că fiecare faptă bună are o răsplată pe măsură, care vine când nici nu te aștepți. Cam așa s-a întâmplat și acum. Mulțumesc domnului comandat și echipei, deoarece ei sunt cei cărora li se datorează succesul misiunii.”

Domnule plutonier adjutant Popa Marius, noi îți mulțumim pentru exemplul de devotament oferit și te felicităm pentru toate faptele bune de până acum!

sursă text și foto: ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here