Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Cetățean bulgar, condamnat pentru un accident mortal produs în apropiere de Călimănești; victima, un polițist

Un cetățean bulgar angajat ca șofer a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Vrancea, în urma unui accident mortal pe care l-a produs în Vrancea, în apropiere de Călimănești, în octombrie 2020. Cetățeanul bulgar se întorcea de la Vrancart, de unde preluase un transport, fiind nevoie de numai un moment de neatenție pentru a pierde controlul asupra volanului, urmarea fiind impactul cu mașina condusă de victimă. Victima nu împlinise 50 de ani, era polițist în prag de pensionare, de care îl despărțeau câteva zile. Între timp, pregătea deschiderea unui PFA pentru a-și susține financiar fiica studentă la Medicină, dar și familia. Finalul de drum a fost însă în acea zi de octombrie, iar la peste doi ani de la evenimentul rutier, șoferul bulgar a fost găsit vinovat de ucidere din culpă, sentința pe fond fiind de un an și patru luni închisoare cu suspendare.

Prin aceeași sentință, care poate fi atacată cu apel, instanța a dispus ca inculpatul să „presteze o muncă neremunerată timp de 60 de zile în cadrul unei entităţi stabilite de Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa, având în vedere posibilităţile concrete de executare existente la nivelul acestui serviciu de probaţiune şi la nivelul instituţiilor din comunitate”, iar pe parte civilă s-a decis ca asiguratorul să achite 17.945,5 lei daune materiale către familia fostului polițist, dar și „150.000 lei cu titlu de daune morale părţii civile (… soţia victimei); 150.000 lei cu titlu de daune morale părţii civile (… fiica victimei); 80.000 lei cu titlu de daune morale părţii civile (… tatăl victimei); 80.000 lei cu titlu de daune morale părţii civile (… mama victimei); 80.000 lei cu titlu de daune morale părţii civile (… sora victimei)”. 

Din ce s-a stabilit în timpul anchetei, dar și după cum a povestit la audieri cetățeanul bulgar, ajutat de interpret, acesta conducea pe banda de lângă acostament, iar la un moment dat a fost depășit de un alt autoturism și a intrat cu roţile din dreapta faţă ale capului tractor pe acostament. Din cauza diferenţelor de nivel dintre partea carosabilă şi acostament a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu mașina condusă de victimă, ambele vehicule fiind proiectate în afara părţii carosabile. Șoferul bulgar a mai relatat că imediat după accident a ieşit din cabina capului tractor, însă nu îşi aminteşte cum şi dacă au existat victime, ci doar că a fost transportat cu ambulanţa la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale timp de circa 6-7 ore şi a refuzat internarea. Ulterior, anchetatorii au concluzionat că acesta nu respectase regulile privind conducerea vehiculelor pe benzile de circulaţie, a celor privind marcajele rutiere, precum şi a dispoziţiilor privind circulaţia pe drumurile publice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?